Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ostin kuutta leikkelettä - maksoi 50€

Vierailija
21.09.2025 |

Onko tässä enää järkeä 

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika halvalla sait kun mun lihakaupasta ostamani leikkeleet paljon kalliimpia. Ostan aina laadukkaita kauppiaan leikkaamia leikkeleitä joissa ei ole lisäaineita.

Vierailija
2/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On jos joukossa on 3ea ja 5:aa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nää kehujat on jotain traumaattisia 50- luvun ukkoja, jolloin lauantaimakkarakin oli ylellisisintä leikettä, mitä perheillä oli yleensä varaa joskus ostaa.

Vierailija
4/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Melko halpaa ja mautonta - elämä on.

Vierailija
5/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko iso perhe, kun syötte noin paljon leikkeleitä? 

Vierailija
6/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nää kehujat on jotain traumaattisia 50- luvun ukkoja, jolloin lauantaimakkarakin oli ylellisisintä leikettä, mitä perheillä oli yleensä varaa joskus ostaa.

Aladobi oli juhlapöydän kruunu tuohon aikaan tuollaisissa perheissä - on vieläkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
21.09.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Prosessoitu liha eli esimerkiksi leikkeleet ja makkarat ovat paksu- ja peräsuolisyövän riskitekijöitä.

Prosessoitu liha, kuten leikkeleet ja makkarat, on luokiteltu ihmiselle karsinogeenisiksi eli syövälle altistavaksi.

Lihavalmisteita tehdessä syntyy nitrosoyhdisteitä, jotka ovat todennäköisin syypää leikkeleiden aiheuttamaan syöpäriskiin, kertoo Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab.

Nitrosoyhdisteet voivat aiheuttaa suoliston seinämän solujen DNA:ssa muutoksia, mikä voi johtaa kasvaimen muodostumiseen suolistossa.

Schwab muistuttaa, että prosessoinnissa syntyvät nitrosoyhdisteet ovat leikkeleissä vain yksi syöpäriskin aiheuttaja.

Korostan, että myös prosessoidun lihan sisältämät suola ja kova rasva ovat molemmat terveyden kannalta huonoja.

Runsas suolan käyttö on yhdistetty mahasuolikanavan syövistä etenkin mahalaukun syöpään. Nitrosoyhdisteet, joita väistämättä muodostuu lihavalmisteita tehdessä, on yhdistetty paksu- ja peräsuolisyöpiin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän seitsemän seitsemän