Hölmö kysymys kanasuikaleista. Auttakaa miestä mäessä.
Jos tekee keittoa ja laittaa suikaleet raakana sekaan. Riittääkö puolen tunnin keitto, vai kannattaisiko ne käristää ensin pannulla.
Toki siitäkin voi sanoa kumminpäin tulee parempaa. Käristämällä, vai pelkästään keittämällä?
Kommentit (8)
No, paistamalla ensin tulee parempia. Puolessa tunnissa toki hyvin suikaleet kypsyy keitossakin ilman paistoa.
Itse käytän pannun kautta. Varsinkin naturel versioissa on sellainen mähmä päällä joka palaa pannulla pois.
Ehdottomasti kannattaa ensin paistaa niihin vähän ruskistunut pinta, tulee paljon parempaa niin.
Mä käytän teräskattilaa ja "ruskistan" kanasuikaleet ja sipulin siellä kattilan pohjalla ennenkuin lisään nesteen. Jos lisäät esim perunakuutioita tai porkkanaa niin kana on kypsää kun nekin on.
Käristäminen antaa makua ja ulkonäkökin paranee kun vähän ruskeaa pinnassa, muuten liian olmi...
Kyllä se ruskistaminen antaa makua. Sanoisin, että ruskista kanasuikaleet ja sitten hauduta pitkään siinä keitossa. Suikaleiden paksuudesta riippuen ehkä puoli tuntia, ainakin. Kana vaatii pitkän kypsennysajan, jotta siitä tulisi mureaa.
Jos sulla kuitenkin on broilerinsuikaleita, se ei vaadi sen pidempää aikaa, kunhan on vaan läpikypsää. Muutaman kuukauden ikäisen broilerin liha on mureaa, mutta aikuisen kanan liha on vähän eri juttu.
Ensin huuhdot sen liman tai marinadin pois, sitten paahdat kevyesti pannulla. Älä käristä!!
Paista ensin ja lisää muuten valmiiseen keittoon sitten kypsänä.