Kun ruokaa laittaessa ei lisää ollenkaan suolaa vaan vasta lautasella sirottelee suolan päälle, suolaa kuluu huomattavasti vähemmän
Jos suolan lisää ruoanlaiton alussa, se jakautuu tasaisesti ruokaan.
Jos sen lisää viimeisenä, kun ruoka on jo kypsää, se jää pinnalle ja makunystyrät aistivat sen ensimmäisenä.
Suolansaantia voi vähentää paljon, kun sirottelee suolan vasta valmiin ruoan päälle.
Kommentit (11)
Tuo on totta. Moni ruoka paranee todella paljon, kun suolan lisää lautasella. Varsinkin kalaruuat ja pihvit.
Vierailija kirjoitti:
Tuo on totta. Moni ruoka paranee todella paljon, kun suolan lisää lautasella. Varsinkin kalaruuat ja pihvit.
Näin on. Kypsän lihan pinnasta suola maistuu paljon paremmin kuin että sen olisi laittanut ihan alkuun
Itse yllätyin joskus siitä, että tosi suolaisilta maistuvissa SUOLApähkinöissä on vain n. 1 % suolaa, eli jopa vähemmän kuin einesruoissa.
Vierailija kirjoitti:
Itse yllätyin joskus siitä, että tosi suolaisilta maistuvissa SUOLApähkinöissä on vain n. 1 % suolaa, eli jopa vähemmän kuin einesruoissa.
Johtuu siitä että suola on siinä ihan pinnassa. Sama ilmiö. Sitten voi olla leipä jossa on 1,7% suolaa mutta se ei maistu ollenkaan niin suolaiselta kuin suolapähkinä, jossa on 1, koska leivässä se on tasaisesti osana taikinaa.
Vierailija kirjoitti:
Itse yllätyin joskus siitä, että tosi suolaisilta maistuvissa SUOLApähkinöissä on vain n. 1 % suolaa, eli jopa vähemmän kuin einesruoissa.
Toinen yllätys on se, että 50 % on rasvaa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse yllätyin joskus siitä, että tosi suolaisilta maistuvissa SUOLApähkinöissä on vain n. 1 % suolaa, eli jopa vähemmän kuin einesruoissa.
Toinen yllätys on se, että 50 % on rasvaa...
Rasvaa saakin ruokavaliossa olla. Ei niitä kannata koko pussillista syödä.
Suolan lisäämisessä on niin että lisää saa, mutta pois ei. Jos ruoanlaiton alussa laittoi liikaa niin sitä ei enää pois siitä saa.
En lisää lainkaan suolaa ruokaan. Sen sijaan käytän kattavasti ja taitavasti maailman mausteita.
Vierailija kirjoitti:
Itse yllätyin joskus siitä, että tosi suolaisilta maistuvissa SUOLApähkinöissä on vain n. 1 % suolaa, eli jopa vähemmän kuin einesruoissa.
Piti ihan tarkastaa asia ja totta tuo suolamäärä
Vierailija kirjoitti:
En lisää lainkaan suolaa ruokaan. Sen sijaan käytän kattavasti ja taitavasti maailman mausteita.
Millä mausteilla korvaat suolaa?
Suolan voi myös kokonaan korvata yrteillä ja muilla mausteilla. Ei voisi uskoa, että ei sisällä lisättyä suolaa.