APUA! Kuinka kauan lohikeitto säilyy jääkaapissa?
Kommentit (15)
Vierailija kirjoitti:
Ei .Kyllä ehkä neljä päivää. Perunat ja vihannekset muusiutuu.
Ei ne mihinkään muusiudu 😁
Eiköhän tuo neljä päivää ole se maksimi. Jääkaapin kylmimmässä kohdassa.
Eikä kannata ottaa sitä koko keittoa välillä lämpiämään ulos jääkaapista.
Neljää päivänä olen tainnut samaa lohikeittoa syödä. On kyllä äärirajoilla.
Vierailija kirjoitti:
Ei .Kyllä ehkä neljä päivää. Perunat ja vihannekset muusiutuu.
Ei ne pelkästä säilytyksestä muusiudu, vaan toistuvastauudelleen lämmityksestä. Mutta viikko on jo riskialtis säilytysaiak ihan bakteerikasvun takia monelle sellaiselle ruoalle, jossa ei ole mitään tehokasta säilyttävää happoa. Kalakeitossa ei ole. Se voi mennä pilalle jo 4 päivässä. Joskus toki kestää kauemminkin, mitta ei sitä voi etukäteen luvata.
Kyllä se siellä niin kauan säilyy, kunnes joku ottaa sen sieltä pois.
Vierailija kirjoitti:
Eikä kannata ottaa sitä koko keittoa välillä lämpiämään ulos jääkaapista.
Neljää päivänä olen tainnut samaa lohikeittoa syödä. On kyllä äärirajoilla.
Olen joskus syönyt viisikin päivää, MUTTA olen tietenkin tarkastellut aistinvaraisesti, että missä kunnossa se on JA kuumentanut kunnolla viimeisiä syödessäni.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei .Kyllä ehkä neljä päivää. Perunat ja vihannekset muusiutuu.
Ei ne pelkästä säilytyksestä muusiudu, vaan toistuvastauudelleen lämmityksestä. Mutta viikko on jo riskialtis säilytysaiak ihan bakteerikasvun takia monelle sellaiselle ruoalle, jossa ei ole mitään tehokasta säilyttävää happoa. Kalakeitossa ei ole. Se voi mennä pilalle jo 4 päivässä. Joskus toki kestää kauemminkin, mitta ei sitä voi etukäteen luvata.
Kyl se kestää mutta silloin ei tehdä maitoon vaan pelkkään veteen. Viikon olen syönyt ja oikeestaan paranee.
Aistinvarainen tarkastelu, kuten jo mainittiin...
MIKÄ SIINÄ ON VAIKEAA???
Jos haisee pahalle, ÄLÄ SYÖ.
M58
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei .Kyllä ehkä neljä päivää. Perunat ja vihannekset muusiutuu.
Ei ne mihinkään muusiudu 😁
Kyllä ne saa eri konsistenssin.
Itse teen liemeen ja laitan tipan kermaa lautaselle kun alan syömään.
Säästämiselle joku raja. Arvaa kumpi maksaa enemmän, sen ihan liian vanhan kalan ulos heittäminen, vai jonkun listerian hoitaminen?
Typerä riski ottaa, heitä pois.
Viikon olen syönyt samaa kalakeittoa, veteen tehtyä. Lämmitin kunnolla mikrossa ennen syömistä. Aistinvarainen tarkastelu ja haistelu toki myös.
Tekopäivänä iso keittokattila taisi olla vieläpä monta tuntia huoneenlämmössä jäähtymässä, ennen kuin laitoin sen jääkaappiin.
Ei .Kyllä ehkä neljä päivää. Perunat ja vihannekset muusiutuu.