Mitä helppoja ja hyvin säilyviä ruokia teillä on sairastumisia varten?
Taas mennään, kolmas sairastaminen melkein peräkkäin menossa, kaksi alle kouluikäistä lasta taloudessa. Nyt alkoi todella yllättäen, eikä ehtinyt enää kauppaan, kun toinenkin vanhemmista kaatui sänkyyn. Mitä pidätte tällaisia tilanteita varten varalla? Nyt on ollut vain Pilttejä tms., näkkäriä, ranskalaisia/lohkoperunoita, kalapuikkoja ja pakastepizzaa. Pakastimessa on toki aina leipää. Vinkkejä? Tämän jälkeen täytyy oikeasti panostaa ja kasata kunnon varasto tätä jatkuvaa sairastamista varten.
Kommentit (18)
Sairaana ei aina ruoka maistu. Pussinuudeleita on helppo syödä sairaanakin, suolainen lämmin liemi maistuukin hyvältä sairaana. Niitä meillä on aika usein kaapissa.
Makaronia ja tonnikalaa on aina, ei niidenkään valmistaminen hirveästi energiaa vaadi, jos jollekin jo vähän paremmin maistuu.
Leipää on yleensä pakkasessa, puurohiutaleita ym. vararavintoa, mutta ns. "sairaan ruokaa" meillä on pääosin nuo nuudelit.
Ai niin, teetä on lähes aina kaapissa ja viinimarjamehua pakkasessa, sekä hunajaa. Myös yksi sairastelu"ruoka".
Hernekeittoa purkeissa, pakastimessa sitä sun tätä, kuiva-aineksia kaapeissa.
Juotavia pyrin pitämään aina varastossa. Sairaana ei juuri ruoka maistu, mutta juotavaa tarvitsee.
On tuolla kaapissa aina hernekeittoa ja tonnikalaa, mutta eipä kukaan ole niitä sairaana halunnut syödä. Pastaa ja hiutaleita, näkkileipää.
Sairaana on sitten tilattu jotain valmista kotiin, jos tekee mieli ruokaa. Samoin kaupasta voi tilata kotiinkuljetuksella. Tänään puoliso kävi kaupassa ja hakemassa ravintolasta valmiin ruoan. Minä olen siis parhaillaan sairaana. Mikään ei juuri maistu, kylmät juotavat menee.
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Asutaan maalla ja meille ei saa Woltin kautta tilattua mitään valmista ruokaa, joten siksi tarvitaan näitä peräkkäisiä sairastamisia varten varastoon vielä nykyistä enemmän ruokaa, vaikka aina jonkin verran löytyykin. AP
En yleensäkään tarvitse paljon ruokaa. Pärjäisin monta päivää ha ehkä viikkoakin kaapista ja pakkasesta löytyvillä ruuilla. Makaronia, kauraryynejä, vehnäjauhoja, bulguria, kahvia, teetä, sokeria, kuivahiivaa, marjoja, pakastevihanneksia, mausteita, hilloa, tonnikalaa, artisokan sydämiä ym. muita säilykkeitä ainakin löytyy kaapeista. Päiväyksistä en ole varma, mutta en kai nälkään kuolisi. Muutama vesipullo on myös jemmassa. En ole mitenkään varustautunut, noita vaan on kertynyt ja jäänyt käyttämättä.
Eiköhön useimmilla suomalaisilla ole runsaasti ruokaa kaapeissaan, jotenkin huvittava tuo 3 vuorokauden kotivara.
Ap.ee, avauksenne johdosta tunnen myötähäpeää kaikkien maalla asuvien puolesta. Trip.
Se ihan normaali kotivara, joka kiertää käyttöön koko ajan ja käytön jälkeen tilalle uutta. Eli kuivatavarakaapin puurohiutaleet, pastat, säilykkeet. Pakastimen sisältö (leipää, lihaa, kalapuikkoja, valmiita ruokia, marjoja, pakastekeittoa). Munia, näkkäriä, säilyy huoneenlämmössä.
Velliä ennen sairaana syötiin ja munia.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Asutaan maalla ja meille ei saa Woltin kautta tilattua mitään valmista ruokaa, joten siksi tarvitaan näitä peräkkäisiä sairastamisia varten varastoon vielä nykyistä enemmän ruokaa, vaikka aina jonkin verran löytyykin. AP
Maalainen = uusavuton
Valmiita huoneenlämmössä säilyviä keittoja. Myydään kartonkitölkeissä ja säilyketölkeissä. Lämmitetään.
Pasta- ja riisiateriapussit, mitkä vain kuumennetaan kattilassa veden kanssa. Sekaan pussi pakastevihanneksia ja vähän oliiviöljyä.
Proteiiniksi voi keittää tai paistaa kananmunia.
Vierailija kirjoitti:
En yleensäkään tarvitse paljon ruokaa. Pärjäisin monta päivää ha ehkä viikkoakin kaapista ja pakkasesta löytyvillä ruuilla. Makaronia, kauraryynejä, vehnäjauhoja, bulguria, kahvia, teetä, sokeria, kuivahiivaa, marjoja, pakastevihanneksia, mausteita, hilloa, tonnikalaa, artisokan sydämiä ym. muita säilykkeitä ainakin löytyy kaapeista. Päiväyksistä en ole varma, mutta en kai nälkään kuolisi. Muutama vesipullo on myös jemmassa. En ole mitenkään varustautunut, noita vaan on kertynyt ja jäänyt käyttämättä.
Eiköhön useimmilla suomalaisilla ole runsaasti ruokaa kaapeissaan, jotenkin huvittava tuo 3 vuorokauden kotivara.
Kannattaa katsoa päiväykset ja syödä vanhenevat ruoat, että ei joudu heittämään ruokaa pois.
Mulla on aina juotavaa, mehuja. Pakasteessa on erilaisia pitsoja ja kalafileita sekä lohkoperunoita. Koronan aikaan, kun piti olla kotona viikon, niin söin pakastimesta paljon ruokaa, oli hyvä että oli täynnä.
Pinaatikeittoa. Pakasteena tai pussissa. Siis pinaattikeittoa, pinaattikeittoa, pinaattikeittoa.
Kipeenä kokkaamiset on viimeisenä mielessä. Jos siis olen itse kipeä,kyllä nyt jotain on et lapset saa jotain syötävää. Ja jos ei ole, tilataan heille vaikka pitsaa ovelle ja minä makaan kipeänä. Kunhan lääkekaapissa on aina jotain. Se ei ole kiva jos ei ole särkylääkettä.
Kiitos lisävinkeistä. Ei tässä nyt varsinaisesti uusavuttomuudesta ole kyse, vaan enemmänkin siitä, että kun on kolmatta kertaa lähes peräkkäin sairaana, niin koko perhe on kyllästynyt syömään noita edellä mainittuja vakioruokia, joten vaihtelun vuoksi on kiva saada varaston sisältöä vähän laajennettua. Oma pää ei näin kuumessa oikein tuottanut mitään järkevää seuraavaan kauppalistaan.
Nyt listaan on lisätty vinkkien perusteella ainakin tonnikala ja nuudelit. Itselle tuli vielä mieleen lämpimässä säilyvät mehukeitot, joten mustikkakeiton lisäsin myös. AP
Makkaraa pakastimessa.