Mitä tekisit reilusta kahdesta kilosta porkkanaa?
Kommentit (40)
Vierailija kirjoitti:
Porkkanasosekeittoa.
Meinasin jo sanoa, etten mitään, mutta tuotahan minullakin on pakastimessa ja hyvää on.
Tekisin siitä salaattia joka päivä pikkuhiljaa
Vierailija kirjoitti:
Porkkanasosekeittoa.
Älä nyt taas yritä tuputtaa vauvanruokia aikuisille. Saa siitä monta muutakin hyvää ruokaa.
Hyvää tulee kun paahtaa uunissa, muutkin juurekset sopii sellaiseen.
Porkkanapihvejä, porkkanalaatikkoa.
Keitä. Tee perunavelliä. Pistä loput raasteena pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porkkanasosekeittoa.
Älä nyt taas yritä tuputtaa vauvanruokia aikuisille. Saa siitä monta muutakin hyvää ruokaa.
Saa toki, mutta tuo olisi oma valintani. Herkullista ja terveellistä.
Uunijuureksia tai paista niitä pelkästään uunissa. Kypsinä niitä voi vaikka pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Keitä. Tee perunavelliä. Pistä loput raasteena pakastimeen.
Siis porkkanavelliä. Känny kirjoitti omiaan.
No käyttäisin niitä vähän joka ruoassa. Niin kuin teenkin. Melkein jokaiseen kastikkeeseen, pataan, keittoon ja salaattiin voi laittaa porkkanaa.
Tein vähän aikaa sitten tosi hyviä kasvispihvejä porkkanaraasteesta. Porkkanan lisäksi niissä oli paljon emmentalraastetta, kananmunia ja vähän jauhoja ja mausteita (taisin laittaa ainakin valkopippuria ja rakuunaa. Timjami ja rosmariini sopis varmaan myös) . Paistoin lettupannussa muotoonsa ja vähän väriä pintaan, ja sen jälkeen uuniin kypsymään loppuun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porkkanasosekeittoa.
Älä nyt taas yritä tuputtaa vauvanruokia aikuisille. Saa siitä monta muutakin hyvää ruokaa.
Saa toki, mutta tuo olisi oma valintani. Herkullista ja terveellistä.
Lie se hyvää, mutta sosekeitossa ei ole purutuntumaa. Se siis vaatii aina jotakin muuta syötävää kaveriksi. Jos kasviskeiton jättää soseuttamatta, mitään muuta ylimääräistä eli leipää ei välttämättä tarvita, joten ainakin laihduttajalle soseuttamaton keitto on parempi valinta ja tietenkin myös edullisempi.
Rakuunaporkkanat on hyvä lisuke. Keitetään porkkananpaloja suolatussa vedessä, siivilöidään ja pyöräytetään kattilassa voin, hunajan ja rakuunan kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Porkkanasosekeittoa.
Älä nyt taas yritä tuputtaa vauvanruokia aikuisille. Saa siitä monta muutakin hyvää ruokaa.
Saa toki, mutta tuo olisi oma valintani. Herkullista ja terveellistä.
Lie se hyvää, mutta sosekeitossa ei ole purutuntumaa. Se siis vaatii aina jotakin muuta syötävää kaveriksi. Jos kasviskeiton jättää soseuttamatta, mitään muuta ylimääräistä eli leipää ei välttämättä tarvita, joten ainakin laihduttajalle soseuttamaton keitto on parempi valinta ja tietenkin myös edullisempi.
Terveen ihmisen ei tarvitse pureskella jotain joka aterialla.
Raastetta, uunijuureksia tai jos makeaa haluaa, niin porkkanapiirakka tai -kakku.
Pikkuhiljaa käyttäisin erilaisiin ruokiin. Onneksi ei kerralla tarvitse käyttää kun säilyvät hyvin uuteen satoon eli ensi kesään asti ainakin . Ovat myös yksi terveellisimmistä juureksista. Ja niitähän pitää olla aina kaapissa.
Lahjoja. Kaksi mariannea ja yksi porkkana samaan pakettiin.
Söisin raakana puolet ja puolet höyryttäisin kevyesti.
Porkkana säilyy sen verran hyvin, että niitä voi pikkuhijaa käyttää pois. Uunikasviksissa, porkkanaraasteessa, raastettuna kastikkeiden seassa, sosekeitoissa (saako tätä tällä palstalla edes ehdottaa?), höyrytettynä / keitettynä (rakuunaporkkanat, nam)...
Porkkanasosekeittoa.