Porkkanahaaste vuodeksi 2025
Yksi tuore porkkana ennen jokaista ateriaa ja olet ensi vuonna 31.12. terveempi, pirteämpi ja säästänyt paljon rahaa jättämällä ostamatta kalliita leikkeleitä, juustoja, juustoraasteita, erilaisia kastikkeita ja majoneeseja ruoan lisukkeeksi, koska porkkana/ateria vie merkittävän tilan mahalaukusta. Mahalaukku ei osaa laskea kaloreita eikä ala huutamaan hillon tai majoneesin perään. Kylläisyydentunne syttyy aivoissa sillä hetkellä kun on kulunut ensipuraisusta 20 minuuttia.
Kuka lähtee mukaan haasteeseen?
Kommentit (16)
On niin huonot hampaat, että porkkana pitää olla raastettu tai keitetty. Ei onnistu ensipuraisu.
Vierailija kirjoitti:
On niin huonot hampaat, että porkkana pitää olla raastettu tai keitetty. Ei onnistu ensipuraisu.
Hienolla terällä tehty porkkanaraaste on hyvää. Itse joudun pakastamaan siitepölyaikana porkkanani eli teen hienolla terällä porkkanaraastetta ja syön sitä. Onhan se mehukkaampaakin kuin isolla terällä raastettu. Porkkana on paljon halvempaa ja täyttävämpää kuin kaupan salaattipussit.
Joulun porkkanalaatikkoputken jälkeen voin kyllä jatkaa ja samalla testata omaa sinnikkyyttäni.
Loistava haaste, ei kylläkään sovi minulle, joka syön lounasbuffeteissa enkä tästä ylellisyydestä luovu. Mutta osa-aikailemaan voin lähteä. Jos lupaan vaikka, että syön joka aamu ja ilta porkkanan. Aamulla usein en syö mitään ja illalla herkkuja.
Juuri tein salaattia, missä oli myös porkkanakiekkoja. Ja muutenkin lisään porkkanaa ruokiini aika säännöllisesti. Saan toisinaan liikaakin a-vitamiinia, jolloin alkaa hiukset irtoilla. Joudun siis usein rajoittamaan punaisia kasviksia.
Luin vahingossa että porkkanaraaste.
Hei älkää. 😂 Minä haluan syödä kotimaista porkkanaa keväälläkin. Nytkin se tahtoo loppua kaupoista kesken, tällainen haastehan sais sen loppumaan jo talvella!
Välttelen porkkanaa, se ei maistu raakana eikä kypsänä.
Tuoreen porkkanan maku oksettaa minua. Olen miettinyt, onkohan kyse jostain allergisesta reaktiosta? Keitetyn tai muuten prosessoidun kanssa ei ole samaa. Sama tapahtuu myös tuoreen paprikan kanssa.
Syön porkkanaa melkein päivittäin ja pidän siitä mutta ei se juustoa korvaa, ei niin kuin millään.
Vierailija kirjoitti:
Tuoreen porkkanan maku oksettaa minua. Olen miettinyt, onkohan kyse jostain allergisesta reaktiosta? Keitetyn tai muuten prosessoidun kanssa ei ole samaa. Sama tapahtuu myös tuoreen paprikan kanssa.
Oletko siitepölyallerginen? Minä oksensin lapsena ristiallergian vuoksi porkkanaa jne, koska ne eivät olleet olleet yötä pakastimessa tai kypsennettyjä. Porkkanakeitto oli suurta herkkua jo lapsena. Toki allerginen voi valita porkkanan sijasta esimerkiksi itselleen sopivan tarjoushedelmän.
Minä en voi ikinä syödä vihreitä omenoita. Punaisia jättiomenoita olen syönyt nyt jouluaikaan kahdesti päivässä. Sitten minulla on ympäri vuoden sopivat banaanit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreen porkkanan maku oksettaa minua. Olen miettinyt, onkohan kyse jostain allergisesta reaktiosta? Keitetyn tai muuten prosessoidun kanssa ei ole samaa. Sama tapahtuu myös tuoreen paprikan kanssa.
Oletko siitepölyallerginen? Minä oksensin lapsena ristiallergian vuoksi porkkanaa jne, koska ne eivät olleet olleet yötä pakastimessa tai kypsennettyjä. Porkkanakeitto oli suurta herkkua jo lapsena. Toki allerginen voi valita porkkanan sijasta esimerkiksi itselleen sopivan tarjoushedelmän.
Minä en voi ikinä syödä vihreitä omenoita. Punaisia jättiomenoita olen syönyt nyt jouluaikaan kahdesti päivässä. Sitten minulla on ympäri vuoden sopivat banaanit.
Olen kyllä siitepölyallerginen ollut lapsesta saakka. Tuoreen porkkanan ja paprikan aiheuttama reaktio vaan on hyvin erilainen (ei turpoamista tai kutinaa), vaan sellainen ihan vatsassa tuntuva olo että kohta tulee oksennus. Tuoreelle omenalle olen myös allerginen.
Luin just lööppiä mitä lääkärit poistaneet peräsuolesta. Mietin onko tässä joku ihan uudenlainen porkkanahaaste
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tuoreen porkkanan maku oksettaa minua. Olen miettinyt, onkohan kyse jostain allergisesta reaktiosta? Keitetyn tai muuten prosessoidun kanssa ei ole samaa. Sama tapahtuu myös tuoreen paprikan kanssa.
Oletko siitepölyallerginen? Minä oksensin lapsena ristiallergian vuoksi porkkanaa jne, koska ne eivät olleet olleet yötä pakastimessa tai kypsennettyjä. Porkkanakeitto oli suurta herkkua jo lapsena. Toki allerginen voi valita porkkanan sijasta esimerkiksi itselleen sopivan tarjoushedelmän.
Minä en voi ikinä syödä vihreitä omenoita. Punaisia jättiomenoita olen syönyt nyt jouluaikaan kahdesti päivässä. Sitten minulla on ympäri vuoden sopivat banaanit.
Porkkanaraasteeseen voi käyttää omenamehua lisäkostukkeena. Kannattaa pakastaa täysomenamehua jääpalapusseissa ja laittaa pala tai kaksi mukaan raasteeseen etenkin jos sekoittaa siihen rusinoita, jotka ovat yleensä kuivia.
Taas joku laihdutushaaste vuoden vaihtuessa. Miten yllättävää. Ette te ole aikaisempinakaan vuosina laihtuneet, ette laihdu nytkään. Olkaa hyvä, tämä oli ilmainen vinkki.
Voin lähteä, ilomielin. Porkkana on hyvää. Ja kesällä kaunis rusketus.