Uskaltakaa maistaa ja käyttää rohkeasti mausteita ruuassa, kokeilla erilaisia yhdistelmiä jne
Tuli mieleen tosta kun joku oli kirjoittanut kuinka aasialaiset on niin hyvässä kunnossa
Ne onkin koska se ruoka mitä ne syö ei oo höttöö, se on todella mausteista ja hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa suurimmaks osaks
Meillä suomalaisilla ei niiku ole sellasta ruokaperimää, täällä ruoka on aina ollut sellasta höttöä joka paikassa, tottakai se tekee ihmisen lihavaks jos sen rinnalla ei muuten harrasta oikein mitää
Meillä suomalaisille on myös yhteistä se, että melkein kaikki sanoo ettei tykkää mausteisesta ruuasta..... Tää johtuu täysin siitä koska lapsuudessa ei ole koskaan totuteltu siihen, vanhemmat on syöttäny aina mausteetonta höttöä.
Olkaa rohkeita
Mä ainakin maustan kaiken hyvin ja tykkään eniten juurikin aasialaisisesta keittiöstä
Kommentit (31)
Toki. Tykkään ajoittain oikein revitellä kun sille päälle sattuu. Ruoanvalmistuksessa makuhermoja kutkuttava mauste-estetiikka kiehtoo ja saa suorastaa kuolan valumaan suunpielistä. Eksoottisilla yrteillä terästetty ruoka saa hymyn huulille. Joskus on hengenlähtökin lähellä ironisessa valossa tarkasteltuna mutta se vain karaistaa ja nautinto on taattu. Chilillä leikittely saa suun huutamaan hoosiannaa ja pyyhkimään hikipisaroita hipiältä. Eukko otti avioeron kun ei kestänyt valmistamiani ruokia. Nyt taloon astui latinokaunotar joka on tottunut etelä-euroopan tulisten makujen maailman edesottamuksiin.
Kyllähän minä käytän, mutta kun miehet ei kestä niitä. Siispä teen itselleni maustetun version ja perheen miehille mausteettoman.
Vierailija kirjoitti:
Toki. Tykkään ajoittain oikein revitellä kun sille päälle sattuu. Ruoanvalmistuksessa makuhermoja kutkuttava mauste-estetiikka kiehtoo ja saa suorastaa kuolan valumaan suunpielistä. Eksoottisilla yrteillä terästetty ruoka saa hymyn huulille. Joskus on hengenlähtökin lähellä ironisessa valossa tarkasteltuna mutta se vain karaistaa ja nautinto on taattu. Chilillä leikittely saa suun huutamaan hoosiannaa ja pyyhkimään hikipisaroita hipiältä. Eukko otti avioeron kun ei kestänyt valmistamiani ruokia. Nyt taloon astui latinokaunotar joka on tottunut etelä-euroopan tulisten makujen maailman edesottamuksiin.
Epäilen että kusipäisyytesi oli suurin syy että vaimosi on ex.
Ei kestä vatsa ja lopputuloksena on ilmavaivat. Käytän ainoastaan suolaa.
Itämainen ruoka on possua ja nautaa soijakastikkeessa ja vierellä riisiä, joten miten tuo eroaa suomalaisesta hötöstä, joka on possua ja nautaa ilman soijakastiketta ja vierellä perunaa? Ei se öljyssä liotettu porkkana ole sen terveellisempää kuin uunissa lihaliemessä kypsennetty.
Mausteet Aasiassa on käytössä siksi, että niillä peitetään mätänevän lihan maku.
Suola pippuri riittää, muu on turhaa.
En todellakaan pilaa ruokaani mausteilla. Tykkään kun alkuperäinen ruoka maistuu.
Vierailija kirjoitti:
En todellakaan pilaa ruokaani mausteilla. Tykkään kun alkuperäinen ruoka maistuu.
Ei pyydettykään pilaamaan.
Suola ja joskus harvoin pippuri 👍
Mausteet eivät kuulu suomalaiseen ruokakulttuuriin siitä yksinkertaisesta syystä, että keskiajalla ne olivat köyhän orjakansan ulottumattomissa. Rikkaat Euroopassa havittelivat mausteita.
Kannattaa kyllä ensin perehtyä eri ruokakulttuureihin ja mausteiden yhdistämiseen, ettei sitten tee jotain "laitoin tähän vähän jeeraa ja rosmariinia ja kanelia" -yhdistelmiä.
Vierailija kirjoitti:
Itämainen ruoka on possua ja nautaa soijakastikkeessa ja vierellä riisiä, joten miten tuo eroaa suomalaisesta hötöstä, joka on possua ja nautaa ilman soijakastiketta ja vierellä perunaa? Ei se öljyssä liotettu porkkana ole sen terveellisempää kuin uunissa lihaliemessä kypsennetty.
Mausteet Aasiassa on käytössä siksi, että niillä peitetään mätänevän lihan maku.
Ja kaikki maustetut ruoat ovat mätäneviä? Taidat itse olla mätänevä liha.
jep