Miten säästää ruuanlaitossa mahdollisimman paljon?
Tuleeko kaiken itse tekeminen aina halvemmaksi? Tai leivän leipominen itse, sillä nyt ainakin säästää? Miten te säästätte ruokakuluissa?
Kommentit (21)
Ostan alesta vaihtelevasti hedelmiä, esim. nektariinit ja rypäleet jotka on usein kalliita, on joskus nekin alessa eurolla. Teen kaikki ruokani itse, joten yhden aterian hinnaksi ei tule paljoakaan. Halppismerkkinen on usein yhtä hyvä kuin kalliimpi, ostan melkein aina halvinta. Herkut minimiin, suklaalevykin maksaa nykyään niin paljon että on huima säästö syödä vaikka hedelmiä mielummin. Mietin ruoan ravintoarvoa, en esim syö leipää, vaan jotain ravitsevampaa samalla hinnalla.
1. Esim. Päivä:Hanavesi ja sienestys,ilmaiset sienet. Jos ei halua tuhlata sähköön sitten syö raakana. Omenoita ja puolukoita riittää vielä hyvin ilmaiseksi myös
2. Hankkiudu vankilaan.
Ei syö liikaa. Käyttää kauden halpoja raaka-aineita. Ja kasvisproteiineja, esim. Pirkka kikherneet 2,50/3 purkkia. Tulee muuten aivan ihanaa pataa sekoittamalla purkillinen niitä, rasia kirsikkatomaatteja, valkosipulia, inkivääriä,mausteita, sokeria ja vähän öljyä. Halpaa ja täyttävää.
Jättää kaikki karkit, sipsit, siiderit ja muut turhat kauppaan.
Pakastejuurekset ja - kasvikset tulevat halvemmaksi kuin tuoreet, kypsennys vaatii vähemmän energiaa (sulatus jääkaapissa, nopea paisto pannulla). Kotimaisista juureksista (esim. lanttu, porkkana) saa halpaa ja terveellistä raastetta, samoin kaalista. Kananmunista saa halpaa proteiinia ja hyvää rasvaa. Kotimainen rypsiöljy on edullista ja terveellistä. Maapähkinä maksaa alle 5 euroa/Kilo.
osta ruuat valmiina ravintolasta.
Näin ruuanlaittoon ei mene yhtään rahaa.
Vierailija kirjoitti:
1. Esim. Päivä:Hanavesi ja sienestys,ilmaiset sienet. Jos ei halua tuhlata sähköön sitten syö raakana. Omenoita ja puolukoita riittää vielä hyvin ilmaiseksi myös
2. Hankkiudu vankilaan.
Ja mitä pidempi kakku,sitä enemmän säästyy
Vierailija kirjoitti:
Ei syö liikaa. Käyttää kauden halpoja raaka-aineita. Ja kasvisproteiineja, esim. Pirkka kikherneet 2,50/3 purkkia. Tulee muuten aivan ihanaa pataa sekoittamalla purkillinen niitä, rasia kirsikkatomaatteja, valkosipulia, inkivääriä,mausteita, sokeria ja vähän öljyä. Halpaa ja täyttävää.
Jättää kaikki karkit, sipsit, siiderit ja muut turhat kauppaan.
Kukkakaalia tai perunaa vielä tuohon mukaan.
Itse ruoka tekemällä säästää eniten. Kaikki mahdolliset tarjoukset kannattaa hyödyntää ja ostaa tarjouksesta myös pakastimeen ja kaappiin odottamaan käyttöä. Itse yritän suunnitella kauoan tarjoukset huomioiden mitä syön viikon aikana ja näin tehden kaupassa ei tule tehtyä heräteostoksia. Teen myös usein kerralla ruokaa enemmän ja pakastan osan sellaisia päiviä varten, kun en ehdi tai en halua tehdä ruokaa. Konditoriatuotteisiin uppoaa huomaamatta paljon rahaa jos ostaa päivittäisen kahvileivän kaupasta, itse ostan leivän kaupasta, mutta arkipullan ja vierastarjoilun leivonnaiset pyrin valmistamaan itse.
Syö pelkkää puuroa. Tai jos haluaa säästää enemmän niin tekee velliä.
Kerää luonnosta mahdollisimman paljon ja pakasta. Kasvata itse. Hyödynnä kauppojen alennukset ja tarjoukset. Tee isompia eriä kerralla ja pakasta. Jos lämmität talvella uunia puilla, tee samalla ruoka, ei kulu sähköä. Syö osa ruuasta kypsentämistä (salaatit, marjat, hedelmät). Lämmitä ruuat mikroaaltouunissa ja sulata pakasteet jääkaapissa. Hanki laaja ystäväpiiri ja vieraile ruoka-aikaan.
Minä en ymmärrä, miksi tätä leivän leipomista itse automaattisesti aina mainostetaan säästökeinona. Riippuu todella paljon perheen koosta ja ruokailutottumuksista! Meillä 2 aikuista, mies syö aamulla 2 palaa paahtoleipää ja minä syön yhden reissumiehen. Meillä on jopa pienessä lähikaupassa usein 2 euron hävikkileipäkassi, eli leipiä, joissa on päivys seuraavalle päivälle. Näissä on yleensä 2 - 3 kiloa leipää, jotka pakastan heti kotona. Aamulla voi sitten laittaa suoraan pakkasesta leivänpaahtimeen, jossa sulavat ja lämpenevät valmiiksi. Meille ainakin olisi kalliimpaa leipoa itse!
Kannattaa huomata, että mitä vähemmän menee ruokaa hukkaan, sitä enemmän säästyy kun ei tarvitse maksaa turhasta.
Vierailija kirjoitti:
Ostan alesta vaihtelevasti hedelmiä, esim. nektariinit ja rypäleet jotka on usein kalliita, on joskus nekin alessa eurolla. Teen kaikki ruokani itse, joten yhden aterian hinnaksi ei tule paljoakaan. Halppismerkkinen on usein yhtä hyvä kuin kalliimpi, ostan melkein aina halvinta. Herkut minimiin, suklaalevykin maksaa nykyään niin paljon että on huima säästö syödä vaikka hedelmiä mielummin. Mietin ruoan ravintoarvoa, en esim syö leipää, vaan jotain ravitsevampaa samalla hinnalla.
Mikä ravintoaine on samalla hinnalla ravitsevampaa ja terveellisempää kuin täysjyväleipä, varsinkin itse tehtynä?
Vierailija kirjoitti:
Minä en ymmärrä, miksi tätä leivän leipomista itse automaattisesti aina mainostetaan säästökeinona. Riippuu todella paljon perheen koosta ja ruokailutottumuksista! Meillä 2 aikuista, mies syö aamulla 2 palaa paahtoleipää ja minä syön yhden reissumiehen. Meillä on jopa pienessä lähikaupassa usein 2 euron hävikkileipäkassi, eli leipiä, joissa on päivys seuraavalle päivälle. Näissä on yleensä 2 - 3 kiloa leipää, jotka pakastan heti kotona. Aamulla voi sitten laittaa suoraan pakkasesta leivänpaahtimeen, jossa sulavat ja lämpenevät valmiiksi. Meille ainakin olisi kalliimpaa leipoa itse!
Eräät meistä arvostavat tuoretta leipää. Ruisleipä voi tosin olla vanhaa, vaikka näkkileipää, mutta vaalea leipä on parempaa tuoreena. Perheen juniorien köyhimpien opiskeluaikaisten aamujen pelastus oli puuro, ja sen jämistä tehty peltileipä, eli puuroon lisäksi hiivaa ja jauhoja, ja sitten uuniin. Jos ei ollut mitään muuta sen päälle, saattoi sulattaa juustonkannikkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
1. Esim. Päivä:Hanavesi ja sienestys,ilmaiset sienet. Jos ei halua tuhlata sähköön sitten syö raakana. Omenoita ja puolukoita riittää vielä hyvin ilmaiseksi myös
2. Hankkiudu vankilaan.
Ja mitä pidempi kakku,sitä enemmän säästyy
Ohis,mutta vankilassakin ruokakulut on kuukaudessa heittämällä yli 100e per vanki😁
Tee itse kaikki ruokasi ja suosi ulkomaalaisia elintarvikkeita. Säästöä tulee paljon 🤗.
teet paljon kerralla esim uuniruokia. Voi paistaa uunissa kahdella ritilällä suurissa vuoka-asitiossa tai useammassa pienemmässä, kertalämmityksellä hoituu monenmonituisen päivän safkat pakkaseen, joko kaikissa astioissa samaa tai sitten eri.
karjalanpaistia tehdessä ehtii kypsyä samassa ajassa pari muutakin ruokaa eri tasolla kun käyttää laakeita tilavia vuokia.
Sitäkun tekee suuren määrän niin voi pakastaa n,5 kerraksi ja osittaa lihakeittoa varten pari kertaa kuin myös kastike-pyttis ym käyttöön
Syö vain 90 senttiä maksavia lihapullia ja 30 sentin makaronia.