Kotiruuan valmistaminen on vaikeaa, koska
se vie niin paljon aikaa. Kun tullaan toista kotiin, lapset huutaa nalkaansa ja sita ruokaa on oltava heti! Siksi einesruoka on niin helppoa ja katevaa ja suosittua.
Tallaiseen "tutkimustulokseen" olen paatynyt av:lla.
Mutta ajatelkaas kuinka mukavaa olisi kaikilla, jos Suomessakin syotaisiin lounas lounasaikaan, eika aamupala-aikaan, niinkuin muualla pain maailmaa. Lounaan jalkeen tarhassa tarjottaisiin viela valipala. Tama antaisi aikalisan aideille ruuanlaiton suhteen. Lapset jaksavat kotiin tultuaan odottaan paivallisen valmistumista. Eipa olisi tekosyita aideilla ja isilla sen jalkeen.
Kommentit (7)
Meillä lapset syövät mm. juureksia sillä välin kun äiti/isä laittaa ruokaa.
ja lounas on yleensä 11-12 välillä...En nyt tajua pointtiasi. Minä tein tänään kotiruokaa, maustamatonta kanaa, riisiä ja kasviksia. Aikaa meni 30 minuuttia. Ei niitä eineksiä paljoa nopeampaa saa.
Meidän ryhmiksessä on lounaan jälkeen välipala, eiks tosiaan olen muualla näin? Muksulla ei ole yhtään nälkä kun tullaan kotiin. Ehdimme hyvin käydä kaupassa ja tehdä ruoan, joka syödään n. 17.30 aikoihin. Jos ennemmin yrittää tuputtaa, niin muksulla ei ole nälkä, koska on syönyt niin tuhdin välipalan. Lisäksi ryhmiksessä säästetään lounas, jos se ei ole lounasaikaan uponnut, ja tarjotaan lapselle välipalan yhteydessä.
Ja kauanko ruoan tekemiseen sitten menee? Otetaanpa vaikka esimerkiksi jauhelihakastike: peruskastikkeen tekemiseen menee vartti, jos käyttää kuivattua sipulia. Samaan aikaan voi mikrossa keittää potut kuudessa minuutissa tai keittää pastan 8 minuutissa.
Lohifileiden paistoon menee varmaan 8 min, sitten kermaa joukkoon ja mausteita. Pasta ja perunat mikrossa tulevat samassa ajassa.
Täytetty tuorepaista: keittäminen 2 min, siinä ajassa ehtii pilkkoa palvikinkun suikaleiksi ja heittää ne paistinpannulle kuumentumaan öljyn joukkoon. Pasta lävikköön valumaan, sinä aikana puristetaan palvikinkun joukkoon pannulle tirisemään valkosipulia. Keitetty tuorepasta paistinpannulle, nypitään, huuhdellaan ja revitään basilikanlehtiä joukkoon, lisätään öljyä, kuumennetaan koko satsi ja lisätään mustapippuria. Max 10 min ja helevetin hyvää.
Voisin keksiä tuhat ja yksi muuta reseptiä, jotka tulevat vartissa ja jotka valmistetaan itse oikeista aineista, ei eineksistä. (niin, onhan toki tuorepastakin eines, kun sitä ei väännä itse pastakoneella, mutta ymmärtänet pointin).
a) vaihtamasta iltapalan ja päivällisen paikkoja? Päivällisen voi syödä illalla klo 19 tai 20.
b) tekemästä päivällisen valmiiksi viikonloppuna tai edellisenä iltana?
vaikka käynkin töissä. Eineksiä en käytä, vihannespakasteita kyllä. Marinoidusta lihasta ja kanasta ei meillä oikein tykätä, syödään mieluummin marinoimatonta.
Keitot ja pastaruuat valmistuvat nopeasti, samoin erilaiset kastikkeet. Työjärjestyksellä on paljon merkitystä- ensin perunat kiehumaan, sitten tehdään kastike. Ja kun kastike on valmis, perunatkin ovat kypsiä. Jos sattuu olemaan vapaapäivä keskellä viikkoa, teen ison kattilallisen perunamuusia ja sitten sen kaveriksi eri päivinä vaikka lihapullia tai kastiketta tai poronkäristystä tms.
Ja meillä lapset napsivat vihannespaloja pahimpaan nälkäänsä ruokaa odotellessa.
jonka jälkeen lapset menevät nukkumaan. Päiväkodin/töiden jälkeen heillä syödään "ilta"puurot tai muuta välipalaa.
Mikä estää muita suomalaisia tekemästä näin? Ja syynä hänellä juuri se, ettei ole kiva kokkailla, kun kaikki ovat nälkäisiä.
Meidän perheessä ei vielä tuon ainokaisen (7kk-) vauvan kanssa ole koko perheen yhteistä ruokarytmiä, mutta aikanaan kun palaan itse töihin aion kyllä siirtyä tuohon samaan systeemiin.
laitan yleensä aina ruoan edellisenä iltana valmiiksi.