Kartanonrouvat ja muut maalaiset halloo! Onko teillä jo kirsikat ja punaiset viinimarjat poimittu ja hillottu?
Meillä tuli poikkeuksellisen hyvä sato kirsikoita, noin 70 litraa jo poimittu. Punaiset viinimarjat on myös suurelta osin poimittu ja pakastettu. Teen niistä myöhemmin mehua ja siitä geléetä. Vadelmia tuli myös jonkin verran, tosin meillä on uudet taimet, joten osa ei vielä tänä vuonna tehnyt satoa.
Ollaan käyty siskon kanssa myös mustikassa, mutta marjat ovat pieniä ja kuivakoita. Puolukkaa ei tule yhtään.
Terveisiä kaikille maalaisille, nautitaan kesästä ja luonnonantimista.
Kommentit (14)
pääseekö jollekin tilalle keräämään marjoja?
t. köyhä
Kohta valmiina Simona tekee. terveisin grutz
Ei nyt kartano ole, mutta paljon kirsikkapuita ja todella mahtava sato. Yleensä rastaat syövät, mutta tänä kesänä loistavat poissaolollaan.
Tein yhden mehumaijallisen mehua ja pari purkkia hilloa, saa nähdä vieläkö viitsin hillota lisää. Aikamoinen näpertäminen niissä kivissä.
Herukoita en kerää säilöttäväksi ollenkaan.
Marjat ei ole vielä kypsiä ja linnut söi kirsikat.
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt kartano ole, mutta paljon kirsikkapuita ja todella mahtava sato. Yleensä rastaat syövät, mutta tänä kesänä loistavat poissaolollaan.
Tein yhden mehumaijallisen mehua ja pari purkkia hilloa, saa nähdä vieläkö viitsin hillota lisää. Aikamoinen näpertäminen niissä kivissä.
Herukoita en kerää säilöttäväksi ollenkaan.
Tee kirsikkalikööriä, niin murskaaminen riittää.
Puolukat eivät ole kypsiä vielä, mustikat kyllä ja makeita ovatkin. Ap taitaa olla trolli.
Meidän pihassa ei kasva kirsikoita, onneksi. Punaherukat ovat suurelta osin vielä raakoja, mutta sen verran on kypsiä jo löytynyt, että yhden piiraan olen niistä jo leiponut. Tänään poimin ensimmäiset vadelmat. Kääretortun täytteeksi meni ne.
Näyttää, että pihlajanmarjasato on tänä vuonna pitkästä aikaa ihan kohtuullinen. Mutta ne kypsyvät vasta syksymmällä.
Kirsikkapuut kärsivät, kun syksyllä jäi lehti puuhun, kun tuli talvi ja sitten vielä keväällä se paha takatalvi, eikä tule kirsikoita, eikä oikein tullut edes lehtiä puihin. Samoin kävi myös riikuna, luumu ja päärynäpuille. Saa nähdä toipuvatko ensikesäksi, kun nyt huilivat tämän kesän kituen. Punaherukat eikä vadelmat ole vielä kypsiä. Mustikka kai on, mutta enpä ole vielä mustikkametsään ehtinyt. Käyn kyllä, kun ehdin. Pakastinkin pitää vielä sulattaa ennen kuin voi alkaa marjoja pakastamaan.
Ei oo kartanoa eikä asuta maalla, kirsikkasato oli 30 marjaa, syötiin suoraan puusta. Herukat oli viime viikolla vielä raakoja ja ens viikolla linnut on jo syöneet ne, joten jäädään ilman tänä vuonna. Tällä viikolla ei siis olla kotosalla. Ostomarjat on pakkasessa ja lakat haen huomenna paikalliselta torilta.
Sekä puutarha- että metsämarjat ovat aikataulussa säilöntämielessä. Mansikkaa on noin 20 litraa, mustikoita noin 160 litraa ja herukoita (punainen ja valkoinen) noin 30 litraa. Vadelmaan menen huomenna, karviaismarjat kypsyvät seuraavaksi samaan aikaan mustaherukan kanssa. Ensimmäiset omenat kypsyvät nekin yllättävän pian (14 omenapuuta ja 8 luumupuuta), joten kiirettä pitää etenkin kun lisänä on kasvihuone 15 tomaatintaimen kasvatukseen ja vähän yli 9 aaria kasvimaata. Perunaa on 12 aaria ja sato näyttää ylenpalttiselta.
Unohdin, viinirypäleitä on tulossa paljon! Säilöttävää ja laitettavaa riittää pitkälle syksyyn.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei nyt kartano ole, mutta paljon kirsikkapuita ja todella mahtava sato. Yleensä rastaat syövät, mutta tänä kesänä loistavat poissaolollaan.
Tein yhden mehumaijallisen mehua ja pari purkkia hilloa, saa nähdä vieläkö viitsin hillota lisää. Aikamoinen näpertäminen niissä kivissä.
Herukoita en kerää säilöttäväksi ollenkaan.
Tee kirsikkalikööriä, niin murskaaminen riittää.
Tuota pitääkin kokeilla - kiitos vinkistä! En olekaan tehnyt itse kuin limoncelloa.
Kartano on, mutta vain yksi puska mustia viinimarjoja. Tänään keräsin siitä kolme rasiaa marjoja pakkaseen. Jatkan huomenna.
Kokki ehtii säilöä vain 10 l päivässä kun on paljon väkeä ratsastelemassa. Puutarhuri aamulla kerää tuon määrän ja tuo keittiöön.