Syöttekö sillipurkista myös sen kastikkeen loppuun vai lentääkö roskikseen?
Eli, kun sillit on syöty niin usein jää vielä sitä kastiketta jäljelle. Itsellä on mennyt tähän asti loppu roskikseen vaikka vähän hirvittää, koska pyrin välttämään ruokahävikkiä. Mihin käytätte "soosin"?
Kommentit (22)
Meillä mies syö silliä ja näkyy sitä kastiketta laittavan sillien kera perunoiden päälle. Eipä hänkään taida niitä loppuja ilman silliä syödä.
Boy sinappisillissä on niin hyvä kastike, että todellakin syön sen uusien perunoiden kanssa loppuun asti.
Yksi vanhempi sukulainen kastaa ja haukkaa ruisleipää sillin tomasttikastikeessa. Siis sen jälkeen, kun sillipalat on jo popsittu. Lienee kova jano tuollaisen iltapalan jälkeen.😄
Roskiin menee loppu. Ei tule paljon hävikkiä, koska ostan kaksi sillipurkkia vuodessa. Toisen jouluna, toisen juhannuksena.
Vierailija kirjoitti:
Yksi vanhempi sukulainen kastaa ja haukkaa ruisleipää sillin tomasttikastikeessa. Siis sen jälkeen, kun sillipalat on jo popsittu. Lienee kova jano tuollaisen iltapalan jälkeen.😄
Fiksu sukulainen sinulla👍
Siivilöin liemen, laitan ne sipulit ja mitä paloja siellä onkaan biojätteeseen. Purkin pesaisen ja laitan lasinkeräykseen. Kannen metallinkeräykseen.
Vierailija kirjoitti:
Siivilöin liemen, laitan ne sipulit ja mitä paloja siellä onkaan biojätteeseen. Purkin pesaisen ja laitan lasinkeräykseen. Kannen metallinkeräykseen.
Ihan oikeasti? Ihailtavaa vaivannäköä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Yksi vanhempi sukulainen kastaa ja haukkaa ruisleipää sillin tomasttikastikeessa. Siis sen jälkeen, kun sillipalat on jo popsittu. Lienee kova jano tuollaisen iltapalan jälkeen.😄
Jano lähtee juomalla. Ja ei kait tuo jokapäiväinen "dippikastike" ole?
Dippaan joskus ruisleipää siihen liemeen, nam.
Joskus laitan sitä janssonin kiusaukseen jansson fileiden mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Joskus laitan sitä janssonin kiusaukseen jansson fileiden mukaan.
Kuulostaa hyvältä. Harmi, kun olen perheen ainoa kalaruokien ystävä. Silliäkään ei juuri sen takia tule ostettua, kun on vaan oma herkku. Lohta nämä kyllä söisivät mutta se on taas turhan kallista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siivilöin liemen, laitan ne sipulit ja mitä paloja siellä onkaan biojätteeseen. Purkin pesaisen ja laitan lasinkeräykseen. Kannen metallinkeräykseen.
Ihan oikeasti? Ihailtavaa vaivannäköä.
Ap
Ihan oikeasti. Ei tarvitse nyt ihailla kuitenkaan. Alle minuutin homma, varmaan alle puolen minuutin.
Pyrin laittamaan sitäkin leivän päälle sillin lisäksi. Samoin tietysti pottujen ja sillin kanssa kastikkeena. Ja joskus on tullut perunalaatikkoon laitettua liemeksi, jos vielä pari sillipalaa on jäljellä niin hyvä kans.. Mutta eihän sitä iäisyyttä voi säilöä, joten joskus se menee hukkaan.
Vierailija kirjoitti:
Siivilöin liemen, laitan ne sipulit ja mitä paloja siellä onkaan biojätteeseen. Purkin pesaisen ja laitan lasinkeräykseen. Kannen metallinkeräykseen.
Ne sipulit siitä liemestä ovat parasta.Nam !
Joskus makeaa sipulia liemeen marinoitumaan . Hyvää
Mä pyrin käyttämään kaikkien säilykkeiden kastikkeet ruuanlaitossa. Eikä haittaa, vaikka niitä joutuisi vähän aikaa säilyttelemään, hyvin ne siellä lasitölkissään säilyvät jääkaapissa.
Säilyy suolaisena hyvin jääkaapissa pidempäänkin. Caesar-salaatin kastikkeeseen käy perusliemi. Ei siihen kiinteää anjovista arkikokkauksessa tarvitse.
Sinappikastike menee perunoiden kanssa, muut menevät roskiin.
En syö sitä kokonaan, mutta jonkin verran laitan kastikkeeksi perunoille. Loput heitän pois. En halua syödä hirveätä määrää suolaa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/