Hienoin ravintola, jossa olet syönyt
Kommentit (21)
Millä lailla hieno? Sisustukseltaanko?
Kerran söin yhden tähden michelinissä italiassa 7 ruokalajin ja viinin menuun. Se oli erinomaista, jotain täysin erilaista.
Noma Kööpenhamina.
Reilu vuosi piti odottaa, että pääsi käymään ja olihan tuo täysin käsittämätön kokemus. Koko illallinen oli sekä makumaailmaltaan, että visuaalisesti melkoinen spektaakkeli.
Vierailija kirjoitti:
Noma Kööpenhamina.
Reilu vuosi piti odottaa, että pääsi käymään ja olihan tuo täysin käsittämätön kokemus. Koko illallinen oli sekä makumaailmaltaan, että visuaalisesti melkoinen spektaakkeli.
Nomaan olisi kiva päästä, mutta juuri tuo pitkä varauskalenteri tökkii. Sama monella muulla ulkomaan huippuravintolalla. Paras mitä itse on so far kokenut oli kyllä Palace, sitä ei tarvitse piiruakaan hävetä myöskään kansainvälisesä vertailussa. Toinen oikeastaan saman tasoinen oli nyt jo lopettanut Ora tuolla Eirassa. Siellä oli konseptina se, että kaikki vieraat saapuu kello 19 (paikkahan ei ollut iso, alle kymmenen pöytäseuruetta), ja keittiömestari Luukkonen (?) ottaa henkilökohtaisesti vastaan, ja koko illan aikana esittelee kaikki ruokalajit ja kertoo niiden taustasta, raaka-aineista ja tekotavasta. Kaikille siis tarjotaan samanaikaisesti, kun päivälliskutsuiilla olisi. Ja tietysti maut oli aivan taivaallisia, viiniparitukset myös onnistuneita.
Amerikkalaisissa elokuvissa mennään aina hienoon ranskalaiseen ravintolaan jossa on nirppanokkainen hovimestari siinä ovella.
Onko kukaan käynyt tuollaisissa paikoissa Amerikassa ja onko ne oikeasti sellaisia, kuten elokuvat esittää?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noma Kööpenhamina.
Reilu vuosi piti odottaa, että pääsi käymään ja olihan tuo täysin käsittämätön kokemus. Koko illallinen oli sekä makumaailmaltaan, että visuaalisesti melkoinen spektaakkeli.
Nomaan olisi kiva päästä, mutta juuri tuo pitkä varauskalenteri tökkii. Sama monella muulla ulkomaan huippuravintolalla. Paras mitä itse on so far kokenut oli kyllä Palace, sitä ei tarvitse piiruakaan hävetä myöskään kansainvälisesä vertailussa. Toinen oikeastaan saman tasoinen oli nyt jo lopettanut Ora tuolla Eirassa. Siellä oli konseptina se, että kaikki vieraat saapuu kello 19 (paikkahan ei ollut iso, alle kymmenen pöytäseuruetta), ja keittiömestari Luukkonen (?) ottaa henkilökohtaisesti vastaan, ja koko illan aikana esittelee kaikki ruokalajit ja kertoo niiden taustasta, raaka-aineista ja tekotavasta. Kaikille siis tarjotaan samanaikaisesti, kun päivälliskut
Nomaan ei enää pääse. Ei ota uusia varauksia vastaan ja on lopettamassa, ellei jo lopettanut.
Palace varmaan ollut hienoin tähän asti.
Parhaat ravintolat eivät sijaitse Suomessa.
Arzak San Sebastianissa. Tunnelma oli tosi rento paikkaan nähden. Varmaan espanjalainen kulttuurikin vaikutti asiaan.
Muistaakseni ravintolan nimi oli Passio. Helsingissä. Aivan superhyvää.
Olen ollut muissakin hyvissä ravintoloissa, mutta nimenomaan makumaailmaltaan tämä jäi mieleen.
Palacessa syöneet, minulla on tosi tyhmä kysymys.
Tuossa menussa, ovatko nuo ryhmissä olevat ruoat siis vaihtoehtoja toisilleen? Asiakas valitsee yhden kolmesta?
Vai ovatko ne tosi pieniä annoksia ja asiakkaalle tulee kaikki kolme?
Nyt mä olen yllättynyt ettei tähän ole jo kopsattu Michelin guidesta pitkiä listoja missä on "käyty"...
Suomessa varmaan Chez Dominique (kaksi Michelin-tähteä monen vuotena) ja G.W. Sundmans (yksi tähti monena vuotena).
Savoy oli ok. Ruoka oli hyvää ja henkilökunnan toiminta jotain muuta kuin tavallisissa paikoissa. Harvassa paikassa portsari muistaa sun takin naaman perusteella, ei ole narikoita...
Vierailija kirjoitti:
Palacessa syöneet, minulla on tosi tyhmä kysymys.
Tuossa menussa, ovatko nuo ryhmissä olevat ruoat siis vaihtoehtoja toisilleen? Asiakas valitsee yhden kolmesta?
Vai ovatko ne tosi pieniä annoksia ja asiakkaalle tulee kaikki kolme?
Yksi kolmesta
Viiniparitukset myös onnistuneita. ? Entä muut paritukset sitten, kai niistäkin edes osa onnistuu?
Kruununhaassa se vanha ravintola vuosia sitten, värikkäät lasi-ikkunat. Hyvänmakuista ruokaa ja boheemi tunnelma. Suomalaisia tähtinäyttelijöitä viereisessä pöydässä, nostivat kaikkien tunnelmaa hilpeydellään! Kuin ranskalaisesta leffasta!
Petrus, Lontoo, taisi olla vuosi 2010. Ravintolalla oli silloin 2 Michelin tähteä ja viisi AA-ruusuketta. (Nykyään yksi Michelin ja kolme AA) Silloin ravintola oli Lontoon paras. 7 ruokalajin taster-menu. Ei mikään pönötyspaikka vaikka fiini olikin, rentoa menoa.
Ruoka oli mieletöntä, ja siihen yhdistetyt viinit häkellyttävän hyvin valittuja. Palvelu 10/10.
Laskua kahdelle ihmiselle tuli 600 ja risat, sen hetkisellä kurssilla noin 800€.
Pääsimme tutustumaan keittiöön.
Upea kokemus kerta kaikkiaan. Muitakin Michelinravintoloita on tullut kokeiltua mutta tuo kerta kolahti minun makuhermoihini parhaiten.
Söin äsken kilon makaronilaatikkoa ja nyt on huono olo