Munkkienpaisto nyt, mutta vieraat tulee vasta illalla? Säilyykö?
Help aloittelevalle kotileipurille! En oo ennen tehnyt munkkeja, aikataulun vuoksi joudun nyt jo paistamaan munkit, miten ne säilyy illaksi hyvinä vieraita varten? Tietääkö kukaan? Vinkkejä?
Kommentit (20)
Oikeestiko? Voi ei! Kun minulla on jo taikina valmiina ja pitäisi paistaa, että ehdin.
Kai ne nyt "säilyy" puoli päivää...
Tottakai ne säilyy muutaman päivän.
Ei säily, koska syöt ne kuitenkin.
Siis tarkoitin, että katoaako se ihana tuoreen munkin pehmeys ja sokerointi kuinka nopeasti? Anteeksi, kun kyselen selvästi jonkun mielestä tyhmiä, mutta minulla ei ole äitiä tai ketään muutakaan, jolta voisin kysyä. Ekaa kertaa emännöin vappua, enkä tosiaan tiedä.😔
Ne on parhaimmillaan 2-8 tuntia paistosta. Ihan tuoreena ne on taikinaisia.
No ihan hyvin voit paistaa munkit nyt ja tarjota illalla.
Kiitos teille ihanille! Teen ne nyt!
Laitat lukkojen taakse niin säilyy.
Viimeinen kysymys: peitänkö ne jollain (kelmu, liina tms.)?
Kyllä se leipomispäivän kestää, se tuoreus. Ja seuraavanaki päivänä ovat hyviä. Vrt. pullat.
Vierailija kirjoitti:
Viimeinen kysymys: peitänkö ne jollain (kelmu, liina tms.)?
Ei ainakaan kelmua. Sokerit sulaa lämpimän munkin päältä.
Ihanaa että joku tekee vierailleen itse munkkeja ! Hyvää vappua !
Kertoisitko minulle, että mihin sinä laitat sen munkinpaistorasvan, joka jää paistamisen jälkeen paistoastiaan.
Tietysti munkit ovat parhaillaan vastapaistettuna kuten melkein mikä tahansa leivonnainen, mutta kyllä ne säilyvät iltaan. Seuraavana päivänä ovat jo kovempia, mutta hyviä silti.
Oot vissiin ottanut jo vappusimaa, kun moisia kyselet.
Ei säily, turha edes yrittää.