Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten korvata margariini, jos haluaa terveellistä

Vierailija
29.03.2024 |

Olen aika "käsi" ruuanlaitossa ja kaikissa ruokaohjeissa on rasvana margariinia. Mikä mahtaa olla sen vaihtoehto?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tai oliiviöljy. Voi ei ole epäterveellistä kohtuudella käytettynä. 

Vierailija
2/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tai oliiviöljy. Voi ei ole epäterveellistä kohtuudella käytettynä. 

Voi on aina terveellistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi, minä en muuta käytä, tuloo ihan eri maku ruokiin ja paistoksiin.

Vierailija
4/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehdottomasti voita.

Vierailija
5/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rypsi. Mutta kokeile mikä soveltuu sun elimistölle. Joidenkin elimistö on tottunut tiettyyn ja käykö toinen vai ei. Ehkä voit tutkia myös öljyjen ja levitteen laatua. Netissä on aina jotain haitoista ja hyödyistä.

Vierailija
6/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuorejuustoa. Kokeile Philadelphiaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi sisältää yksinomaan kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa, eikä sitä siitä syystä suositella levitteeksi. Kevytlevitteistä taas ei saa riittävästi terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Levitteeksi suositellaankin margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa ja jonka rasvahappokoostumus on hyvä.

RASVOISSA ON TÄRKEÄÄ niiden rasvan laatu. Voin rasvasta kovaa rasvaa on noin 70 %. Pehmeissä margariineissa kovaa rasvaa on enintään 30 %. Suositeltavassa ruokavaliossa kovaa rasvaa on alle 1/3 ja pehmeää rasvaa vähintään 2/3 rasvasta.

Vierailija
8/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuorejuustoa. Kokeile Philadelphiaa.

 

Paistamiseen tai leivontaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo Phila pilaa suonet. 

Vierailija
10/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi sisältää yksinomaan kovaa eli tyydyttynyttä rasvaa, eikä sitä siitä syystä suositella levitteeksi. Kevytlevitteistä taas ei saa riittävästi terveellisiä tyydyttymättömiä rasvahappoja. Levitteeksi suositellaankin margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa ja jonka rasvahappokoostumus on hyvä.

RASVOISSA ON TÄRKEÄÄ niiden rasvan laatu. Voin rasvasta kovaa rasvaa on noin 70 %. Pehmeissä margariineissa kovaa rasvaa on enintään 30 %. Suositeltavassa ruokavaliossa kovaa rasvaa on alle 1/3 ja pehmeää rasvaa vähintään 2/3 rasvasta.

Jassoo. En käytä mitään levitteitä leivällä. Paistan ja keitän vain oliiviöljyllä paitsi kalat paistelen kirkastetulla voilla ja kakut leivon voilla. Margariineihin en koske, ne haisevatkin jo oikein pahalta. Ruisleipä on hyvää kun sen kuumentaa pannulla oliiviöljyssä. Syön kyllä aika vähän leipää, en koskaan mitään voileipiä ja leikkeleitä. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
29.03.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kuusi neljä