Minkä jälkiruuan valitset ravintolassa?
Kommentit (39)
Creme brulee aina kun sitä on. Jos sitä ei ole, niin sitten suklaakakkua. Jos sekään ei ole vaihtoehtona, niin sitten juustokakkua. Jos ei näitä ole, niin sitten olen ilman.
Jäätelöä on AINA tarjolla ja sitä en syö koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Juusto- tai suklaakakku, harmillisen monessa ravintolassa on jälkkärilistalla vain jäätelöannoksia.
Samaa mieltä jäätelöstä! Aika laiska ratkaisu ravintolalta. Jäätelöä saa kotonakin.
Sen harvan kerran kun syön, joku hedelmäjälkkäri, tai jäätelö Jos ruoka ei ole tehnyt kylläiseksi, sitten juustokakku
Jos ylipäätään syön jälkiruokaa, niin valitsen yleensä jonkun erikoiskahvin.
Aika harvoin otan jälkkäriä, mutta Irish Coffee on tuttu valinta
Joo toi ainainen jäätelön tarjoaminen jälkiruokana on ärsyttävää! Olen tänään menossa ns. hienoon ravintolaan, jossa pääruuat maksaa neljästäkympistä ylöspäin. Mutta yhtään jälkkäriannosta ei ole ilman jäätelöä! Eli ei kummoinenkaan ravintola.
Suomessa ei oikein arvosteta jälkiruokaa osana kokonaisuutta. Luullaan, että se on joku sivuseikka ja siihen voi ottaa jotain pakasteesta. Onhan ne torttu- ja kakkupalatkin usein tukusta ja pakkasesta, ei niitä itse väkerretä. Kuitenkin olisi aika nopea ja helppo pilkkoa vaikka hedelmiä ja liekittää ne, ja tarjota vaahdotetun marcarponen tai kerman kanssa. Marengin tekemisessä menee vähän kauemmin, mutta senkin voi tehdä valmiiksi odottamaan.
Yleensä onkin tultava jälkiruualle kotiin, kun siellä saa parempaa kuin ravintolassa.
Paahtovanukkaan tai jonkin suklaisen jälkkärin.
Creme bruleet, crema catalanat ym. tulee usein valmiina tukusta ja ne kumotaan vuuastaan lautaselle ja tehdään vain pinta ja koristelut ravintolassa.
Tykkään eniten ravintoloista, joissa on päivän jälkiruoka. Paikat, joissa on kesät talvet sama lista (S-ryhmän paikat on yleensä näitä), tarjoaa puolivalmiita tuunattuna.
Jos jälkiruuissa on valinnanvaraa, otan jotain sellaista, jota ei ole kotona. Mieluummin ravintolassa valmistettua eikä tukkupakkauksesta otettua.
En syö jälkkäreitä muualls kuin ulkomailla ja silloin tilaan tiramisun.
Joku raikas, esim. jäädyke. Joku kakku on ihan liian raskas jälkiruuaksi mielestäni.
Vierailija kirjoitti:
Juustolajitelman
En oo koskaan tajunnut tätä, kun aivot sanoo et jälkkärin pitää olla makea 😁 Pakko silti kokea tää joskus ja ihmetellä!
Juusto- tai suklaakakku, harmillisen monessa ravintolassa on jälkkärilistalla vain jäätelöannoksia.