Leipomon sivuilla lukee gluteeniton, leivottu jauhokeittiössä niin onko siis täysin gluteenitonta? Kun jauhot mainittu erikseen
Kommentit (11)
Onko turvallisempaa ostaa kaupasta gluteenittomiin leivonnaisten hyllystä tarjoiluja juhliin keliakiaa sairastavalle vieraalle?
Ne on varmaan taatusti gluteenitonta
Vierailija kirjoitti:
Onko turvallisempaa ostaa kaupasta gluteenittomiin leivonnaisten hyllystä tarjoiluja juhliin keliakiaa sairastavalle vieraalle?
Ne on varmaan taatusti gluteenitonta
Todennäköisesti turvallisempaa. Keliakian kanssa pitää olla suunnattoman tarkkana.
Vierailija kirjoitti:
Onko turvallisempaa ostaa kaupasta gluteenittomiin leivonnaisten hyllystä tarjoiluja juhliin keliakiaa sairastavalle vieraalle?
Ne on varmaan taatusti gluteenitonta
On. Ja halvempaakin.
Ei käy, koska kontaminaatiota on voinut tapahtua. Muusta syystä glutenittomalle sopii, koska heille ei ole niin tarkkaa kuin keliaakikoilla.
Osa syö vapaammin, osa tiukemmin. Eli kysy siltä vieraalta.
En ostaisi, koska jauhokeittiö tarkoittaa, että siellä käsitellään myös gluteenipitoisia tuotteita. Osta kaupasta niin on varmuudella puhdasta. Ja muista eri ottimet gluteenittomille ja tavallisille, ettet tule itse kontaminoineeksi tuotteita tarjoilussa.
Käykö vaikka pakastealtaan gluteeniton mutakakku? Tai valmiit gluteenittomat pullat tai keksit?
Vierailija kirjoitti:
Osa syö vapaammin, osa tiukemmin. Eli kysy siltä vieraalta.
Jos on keliakia niin tuskin silloin vapaata. Jos muusta syystä välttelee viljaa niin silloin ei ehkä niin tarkkaa.
Moni keliaakikko altistuu muuten kotonaankin tavallisille jauhoille yms. jos on oman taloutensa ainoa gluteenittomia tuotteita käyttävä.
Vierailija kirjoitti:
Moni keliaakikko altistuu muuten kotonaankin tavallisille jauhoille yms. jos on oman taloutensa ainoa gluteenittomia tuotteita käyttävä.
Se ei ole hyvä jos altistuu. Pitäisi olla omat levitteet yms
Käytetty gluteenittomia aineksia, mutta samoissa tiloissa tavallisten kanssa eli on huomattava kontaminaatioriski. Kysyisin tarkemmin leivontaolosuhteista, eli tehdäänkö samaan aikaan gluteenittomia ja tavallisia, vai siivotaanko ensin ja tehdään sitten pelkästään gluteenitonta.