Lue keskustelun säännöt.
Kerrankin ASIALLINEN juttu lisäainevouhotuksesta Sunnuntaisuomalaisessa!
17.08.2008 |
Asian ytimeen osui Eviran tuoteturvallisuusyksikön ylitarkastaja Taina Raution kommentti: " On helpompaa syyttää lisäainetta lasten ylivilkkaudesta kuin tehdä ikäviä ratkaisuja oman elämänsä suhteen."
Näin on.
Kommentit (2)
kukaan ei ole ainakaan mulle edes väittänyt, että lisäaineiden välttelemisestä olisi mitään haittaakaan. Miksi ihmeessä siis noita pitäisi erityisesti syödä, jos ei ole pakko?
En ole lisäainehysteerikko, mutta yritän rajoittaa niiden saantia. Tästä on vähän vaivaa, mutta toisaalta lisäaineeton ruoka on yleensä muutenkin paremman makuista. Mitä enemmän kaikkea keinotekoista, sitä vähemmän siinä on yleensä ns. oikeaa tuoretta ruokaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kuten lääkäri Antti Heikkilä eräänä aamuna aamu-tv:ssä sanoi "kukaan ei ole tutkinut miten lisäaineet vaikuttavat keskenään" eli kun elintarvikkeissa on useasti montaa eri lisäainetta niiden yhteisvaikutusta ei tunneta, eikä sitä miten ne vaikuttavat toisiinsa. Kukahan maksaa lisäainetutkimukset? ne jotka niitä elintarvikkeisiin laittaakin, eli elintarviketeollisuus ja se myös määrää mitä tietoja julkaistaan. Esim. nartiumglutamaattia, jota on lähes kaikissa lihavalmisteissa ja valmisruuissa, käytetään koe-eläimillä niiden lihottamiseen. Näistä ei vaan puhuta!