Miksi evoluutio on järjestänyt niin, että
suurin osa terveellisestä ravinnosta maistuu rehellisesti sanottuna pahalta ja terveydelle haitallisemmat asiat ovat yleensä herkullisia tai tuottavat nautinnollisia olotiloja (päihteet)?
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Hmm, pitää vain totutella syömään vaikkapa ruusukaalia. Runsaasti voita ja suolaa seuraksi.
Jep, ja kyytipojaksi vodkapaukku.
Evoluutio ei ole ajatteleva ja järjestelevä olento. Ihmisen alkutaipaleella makea ja rasvainen on antanut riittävästi kaloreita eikä niitä ollut ylenpalttisesti tarjolla ruokavalioon. Päihtymisestä nauttiminen, tai vaikka väkivaltaisuus ei ole aiheuttanut niin paljoa vahinkoa, että ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon.
Evoluutio ei ole tätä järkännyt, vaan ihmiset ovat luonnollisten nautintojen (sokeri, suola, rasva, korkeat kalorit) pohjalle luoneet erilaisia ravinnoksi kelpaamattomia herkkuja. Päihteet sitten onkin jo jännempi kysymys, koska on teorioita, joiden mukaan ihmiset ovat kehittyneet symbioottisessa suhteessa erilaisten hallusinogeenisten kasvien/sienten kanssa, jotka ovat olleet katalysaattoreina ihmiskunnan edistykselle ja monille uskonnollisille kokemuksille. Mutta niin, kyllä hyvä appelsiini maistuu paremmalle kuin appelsiinikarkki, esimerkiksi. Eli kyllä keho tunnistaa ne aidot, terveelliset maut. Kannattaa opetella kokkaamaan hyvillä raaka-aineilla, niin unohtuu nopeasti kaikki feikkiversiot, joita modernit ihmiset stressaantuneita mättää naamaan.
Vierailija kirjoitti:
Evoluutio ei ole ajatteleva ja järjestelevä olento. Ihmisen alkutaipaleella makea ja rasvainen on antanut riittävästi kaloreita eikä niitä ollut ylenpalttisesti tarjolla ruokavalioon. Päihtymisestä nauttiminen, tai vaikka väkivaltaisuus ei ole aiheuttanut niin paljoa vahinkoa, että ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon.
Väkivaltaiset tyypit ovat jääneet eloon ja saaneet eniten jälkeläisiä.
Hmm, pitää vain totutella syömään vaikkapa ruusukaalia. Runsaasti voita ja suolaa seuraksi.