Mestarileipuri, mitä juustoa käyttäisit tässä ohjeessa
POHJA
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
tl suolaa
1 dl juustoraastetta
1 dl kylmää vettä
TÄYTE
350 g kinkkua
1 paprika
1 purjo
1 rkl rypsiöljyä
2 dl ranskankermaa
2 dl kevytkermaa
2 munaa
tl suolaa
1 tl pippurisekoitusta
4 dl juustoraastetta
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Pohjassa jotain mietoa, rasvaista ja helposti sulavaa. Ehkä mozarellaa tai goudaa. Täytteessä makua voi olla enemmän, miedompi emmental tai savu voisi toimia, tai puolet samaa kuin pohjaan, puolet jotain muuta.
Mietin että laittaisin pohjaan oltermannia ja täytteeseen sinileima Emmentalia. Ap
Käytät niitä juustoja minkä mausta tykkäät.
Teen suolaisia piirakoita säännöllisesti ja en kyllä ikinä Oltermannia niissä käytä/käyttäisi.
Riippuen piirakasta käytön mm Cheddaria, Mozzarella, punaista Emmentalia, joskus Goudaa.
Pohjassa se juusto saa minusta olla hieman voimakkaampaa kuin pinnalle tuleva ja vinkki ap, laita pohjataikinaan n.0,5-1dl perunamuusijauhoa, esim.Mummon, tekee suuren eron pohjan maukkauteen!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pohjassa jotain mietoa, rasvaista ja helposti sulavaa. Ehkä mozarellaa tai goudaa. Täytteessä makua voi olla enemmän, miedompi emmental tai savu voisi toimia, tai puolet samaa kuin pohjaan, puolet jotain muuta.
Mietin että laittaisin pohjaan oltermannia ja täytteeseen sinileima Emmentalia. Ap
Tuo on hyvä yhdistelmä, kunhan et käytä sitä kevyempää Oltermannia. Kevytjuusto ei sula kunnolla, vaan jää irrallisiksi raastesuikaleiksi, mitkä tekevät pohjan koostumuksesta epämiellyttävän.
Mozzarellaa ja emmentalia sekaisin, varsinkin pintaan. Mozzarella ruskistuu nätisti, emmentalista saa makua.
Laittaisin täyteseen usempaa eri juustoa. Pohjaan saattaisin laittaa osan jopa parmesania, vaikka ei tietenkään kaikkea.
Pohjassa jotain mietoa, rasvaista ja helposti sulavaa. Ehkä mozarellaa tai goudaa. Täytteessä makua voi olla enemmän, miedompi emmental tai savu voisi toimia, tai puolet samaa kuin pohjaan, puolet jotain muuta.