Miks ulkomailla ei ole ruisleipää`! ?Tästä lähtien jos lähden ulkomaille niin otan mukaan ruisleipää joka paikkaan ja takataskuun savulohta. Kuka noita valkoisia pitaleipalattyja syö ja rotia tai naanleipaa? Hyi. Jätän aina syömättä ja ne kysyy ravintolas
Tästä lähtien jos lähden ulkomaille niin otan mukaan ruisleipää joka paikkaan ja takataskuun savulohta. Kuka noita valkoisia pitaleipalattyja syö ja rotia tai naanleipaa? Hyi. Jätän aina syömättä ja ne kysyy ravintolassa, että enkö syö leipää? Sanon aina, että me suomalaiset syödään vain tummaa ruisleipää!!!!
Kommentit (27)
Semmoista se on, kun matkustaa, oppii uusia asioita.
Rukiin kysyntä ja Suomen ilmasto tekevät asiantilan.
Kyllä siinä jää suomalaiset leivät listan hännille kun mennään Ranskaan.
Ei ole rukiin voittanutta. Se on niin terveellistä ja kunnon ruislimppu on myös hyvää.
Ota ensin selvää mitä ruokia kyseiseen maahan saa viedä. Voi muuten tulla isot sakot.
Se kyllä yllätti kun menin ensimmäistä kertaa Norjaan miehen luokse vierailulle. Sen jälkeen olen ottanut pari pakettia jälkiuunileipää mukaan joka reissulle.
Ainoa leipä mitä kannattaa syödä on ruisleipä. Vaaleat höttöleivät ovat vaan turhia kaloreita.
Niin. No onneksi Canarialla on sentään suomalainen baari/ravintola josta saa lihapullia ja muusia 🤣🤣🤣
Siellä voi sitten syödä niin kuin kotona ja litkiä vaikka sitä kotimaisen panimon kaljaa. Sen jälkeen rämpiä takaisin sinne hotellihuoneeseen sammumaan ja seuraavana päivänä sama uudestaan. Ihmettelen vain miksi kaikki tuo pitää mennä suorittamaan ulkomaille? 😂
Milloin ajattelit ap ensimmäistä kertaa käydä ulkomailla?
Älä kummiskaan sitä lohta takataskuun. Luulevat pian, että pimpsas haisee.
Savulohta nyt saa melkein mistä vaan.
Ruisleipää ostan aina monta pussia pakkaseen Suomessa käydessäni. Syön kyllä paikallista leipääkin ei siinä mitään.
T. 21 vuotta ulkomailla.
Saksasta saa Reissumies-tyyppisiä leipiä lähes kaupasta kuin kaupasta, osa jopa Suomessa valmistettuja. Monesta maasta löytyy suomalaisia elintarvikkeita myyvä kauppa tai kioski.
Mulla on jonkin verran muualla kuin Suomessa asuvia sukulaisia ja moni heistä toivoo viemisiksi ruisjauhoja tai -leipää ja piparkakkumausteita.
Erään heistä lapsi piti Espanjassa Suomesta kertovaa esitelmää ryhmälleen ( ja siellä jo 5v pitää esitelmiä) ja maistatti sekä ruisleipää, että salmiakkia ja suurin osa tykkäsi :)
Vierailija kirjoitti:
Saksasta saa Reissumies-tyyppisiä leipiä lähes kaupasta kuin kaupasta, osa jopa Suomessa valmistettuja. Monesta maasta löytyy suomalaisia elintarvikkeita myyvä kauppa tai kioski.
Saksasta sai myös " pääkallosalmiakkia" , sitä myytiin jossain luontaistuotekaupassa.
Ulkomaille mennessä syön sitä mitä siellä on tarjolla ja kotimaassa mitä täällä syödään. Oikeastaan vain kahvi on ollut monesti vähemmän hyvää. Silti ei kanneta omaa.
Suomesta ei saa kunnon hyvää vaaleaa leipää. Hyvä vaalea leipä esim. skagenröralla on parasta.
Itse syön juuri tässä samalla lohta, salaattia ja ruisleipää, ihan ok tämäkin..
Jos ottaa ruisleipäpussin mukaan, ei se sitä tarkoita, etteikö muuten voisi syödä maan tavalla.
Ehkä voisi tehdä itse sitä. Hankkia taikinajuuri jollain ihmeellisellä tavalla ja täysjyväruisjauhoja ja jyviä, jyvätkin sopivat nimenomaan leipään. Entä jos joku tekee minileipomon sinne. Entä mustikka ja mansikka.
ei ne osaa