opiskellakko kokiksi vai leipuriksi?
Kumpaa suosittelisit?
Molemmat kiinnostavat, mutta kumpi olisi järkevämpää töiden saannin ja palkan yms. suhteen?
Kommentit (8)
keljut työajat eikä mikään häävi palkka.
Leivät ja pullat leivotaan yöllä, jotta ovat aamulla varhain valmiita. Kokeilla yleisimmin 2-vuorotyö eli esim. 6-14 ja 14-22.
Todennäköisyys sille, että sinusta tulee uusi "Hans Välimäki" on erittäin epätodennäköinen.
Mutta jos realiteetit tiedostettu, mikäs siinä sitten.
Minäkin valitsisin kokin noista kahdesta.
ehkä valitsisin suurtalousalan, joten työajat voisivat hyvin olla 8-16 tyyliin...
Mutta eräs kaverini on leipuri, ja hänellä kyllä on ihan mukava palkka ja töissä kaupan leipäpisteessä.
Suurtalouskokin palkka taas taitaa olla se 1800e ja risat :(
Mieluummin ehka kondiittori kuin leipuri. Leipurin hommassa allergisoituu helposti jauhopolylle. Myos tyoajat ovat haasteelliset, tyo voi alkaa jo aamuyolla varhain.
joku eri koulutus kuin leipureille??
Leipurin työ monesti raskasta liukuhihnatyötä, kokeillä myös rasittaavat olosuhteet, kiire jne.
Kokkiksi, sillä leipureita tarvitaan yhä vähemmän, kun isto tehdaslaipomot eivät tarvitse paljoa työvoimaa ja ne jotka tarvitaan ovat jotakin elintarvikekemistejä. Leipurina toimiminen sitten pienessä yrityksessä on toinen vaihtoehto.
ehkä riippuu kuinka hyvä olet. kokilla on ehkä laajempi työskaala, huoltoasemasta viiden tähden raflaan. mutta Hyvälle kondiittorille on myös hkysyntää..
kallistun kokin puolelle, voit tehdä töitä maassa kun maassa, ja huippurafloissa hyvällä palkalla.