Liikaa suolaa elintarvikkeissa.
Miksi ei voi laittaa vähempää. Kaikki suolataan pilalle!! Säilyy ne vähemmälläkin suolaamisella. Eipä ihme kun suomalaisilla verenpaine korkealla.
Kommentit (18)
Joo, suolan takia olemme opetelleet tekemään itse ruokaa. Alamme olla jo niin hyviä, että joskus suolaakin sietävä ei huomaa suolattomuutta.
Siis yhden perheenjäsenen taudin takia tehdään sitä suolatonta ruokaa. Muut voi lisätä sitten lautaselle haluetessaan (siinä ruuan pinnalla se suoa maistuukin vahvemmin.)
Teet itse ruuan, niin voit päättää suolasta.
Faith kirjoitti:
Käytän itse ruoanlaitossa tosi vähän suolaa. Monissa valmisruoissa ja myös joidenkin ravintoloiden ruoissa on niin paljon suolaa, että janottaa vimmatusti niiden syömisen jälkeen, kun ei ole tottunut. Lihajalosteita en syö tämän takia melkein ollenkaan. En kyllä muutenkaan söisi niitä kovin usein.
Yritän myös itse vähentää kun valmistan. Esim. puuron syön suolattomana , lisään siihen banaania, taatelia makeutta antamaan tms. Makkarat olen jättänyt kun ihan uivat suolassa :)
Syödään mautonta, suolatonta, rasvatonta, mausteetonta shontaa ja sitte vedetään överisuolaisia sipsejä päälle.
Lääkäri käski syömään enemmän suolaa kun verenpaine liian alhainen.
Leipiäkin aika vähän tarjolla, joissa olisi vähemmän sl .
Vierailija kirjoitti:
Syödään mautonta, suolatonta, rasvatonta, mausteetonta shontaa ja sitte vedetään överisuolaisia sipsejä päälle.
koskaan en sipsejä osta! Juuri suolan ja rasvan takia
Ihminen kyllä tarvii myös suolaa. Itse söin just tänään kävelylenkin jälkeen ruisleivän, margariinia ja suolaa päälle, oli hyvää! Ei ole verenpainetta. Ja miten tota Pan suolaa pitää laittaa paljon enemmän ku tavallista ootteko huomannut?
Tehkää itse ruoat niin ei tule liikaa.
Pittää olla suolaa ja pippuria. Muuten ei maistu milleskään.
Mitä oikein syöt? Älä osta eineksiä niin ei ole tuota ongelmaa.
Mitä tällä eliniän pitenemisellä on saatu. Ei muuta kuin hoivakodit täyteen monisairaita vanhuksia joille hoitaja lapioi ruuankin suuhun. Vielä 50 luvulla vanhukset sairastivat hetken ja kuolivat pois. Siinä on harhaan kun sanotaan ennen huolehdi tunniksi kotona vanhuksista. Eivät nämä olleet mitään nosteltavia, rdyötettäviä vaipoissa olevia kroonikoita. Vaan vielä suhteellisen toimintakykyisiä. Kun kunto heikkeni vanhus kuoli sydänkohtaukseen tai keuhkokuumeseen.
Vierailija kirjoitti:
Ihminen kyllä tarvii myös suolaa. Itse söin just tänään kävelylenkin jälkeen ruisleivän, margariinia ja suolaa päälle, oli hyvää! Ei ole verenpainetta. Ja miten tota Pan suolaa pitää laittaa paljon enemmän ku tavallista ootteko huomannut?
Niin tarvitseekin. Suolaa on kuitenkin jo valmiiksi myös noissa ruisleivissä ja margariineissa, joten suolan lisääminen päälle on aika turhaa.
Vain pieni vähemmistö on niin herkkä suolalle että suositus on alle 5g päivässä.Muilla se erittyy nopeasti pois.
En vain pysty syömään suolatonta ruokaa. En tosin ole millään tasolla sairaskaan, joten ei tarvitse vältelläkään.
Ei varmaan lohduta muita mutta mulle valmisruokien suolaisuus on pelkkää plussaa, koska kärsin alhaiseen verenpaineeseen liittyvistä oireista. Vähäsuolainen ruokavalio on mulle myrkkyä, ja normaalisuolaisellakin elämä on heikotuksen ja silmien sumenemisen yms. takia rajoittunutta.
Mistäköhän muuten johtuu, että suolan maku alkaa tökkiä kotiruuassa paljon nopeammin kuin eineksissä?
Käytän itse ruoanlaitossa tosi vähän suolaa. Monissa valmisruoissa ja myös joidenkin ravintoloiden ruoissa on niin paljon suolaa, että janottaa vimmatusti niiden syömisen jälkeen, kun ei ole tottunut. Lihajalosteita en syö tämän takia melkein ollenkaan. En kyllä muutenkaan söisi niitä kovin usein.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/