Miten suklaan saa jähmettymään ja kovettumaan nätisti mansikan päälle?
Kattilassa sulatetusta suklaasta tulee vaan pöllö mössö. Pakasteessa kovenee ja siitä kun lusikalla/veitsellä lautaselle kairaa, tulee epämääräisiä klönttejä. Miten saan sellaisia nättejä suklaaseen dipattuja mansikoita tarjolle? En halua ostaa valmiita.
Kommentit (13)
Sinun pitää ostaa sellaista kovettuvaa suklaakastiketta.
Sulata suklaa ja lisää kermaa ja sit valuta ritilän päällä kun ne oot sinne dipannu ettei jää semmosiks valumiksi.
En ymmärrä, mikä siinä suklaan sulattamisessa on niin vaikeaa joillekin. Minulta se on aina onnistunut, vaikken ole kummoinenkaan kokki tai leipuri.
Sekoita sulatettuun 200 g suklaaseen 1 tl öljyä, esim kookos- tai jotain vaaleaa öljyä, dippaa mansikat siinä ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan. Voit ripotella koristeita päälle ennen kuin suklaa kovettuu. Älä laita jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Sekoita sulatettuun 200 g suklaaseen 1 tl öljyä, esim kookos- tai jotain vaaleaa öljyä, dippaa mansikat siinä ja jätä leivinpaperin päälle kovettumaan. Voit ripotella koristeita päälle ennen kuin suklaa kovettuu. Älä laita jääkaappiin.
Helteellä tuskin kannattaa tehdä noita koska suklaa ei jähmety silloin. Suklaalevytkin on helteellä lusikoitavassa muodossa.
Oothan sulattanut vesihauteessa etkä suoraan kattilassa joka levyllä?
Sulata fazerin sininen pilleri siihen suklaan sekaan..
Ite sulattanu suklaan vesihauteessa, dipannu mansikat siihen ja laittanu jääkaappiin. Hyvin on onnistunu, suklaakerros sen verran ohut, että helposti ja siististi puree läpi.
Temperointi on se taikasana jolla saa onnistumaan parhaiten.
*löllö mössö, vaikka on se varmaan pöllökin :D ap