Syöttekö maksaa sellaisenaan? Miten saatte siitä maistuvaa?
Siis sellaisenaan esim. paistettuna, ei maksalaatikon tai pihvien muodossa.
Voiko riistaeläinten maksaa syödä tai siis onko hyvää? Entä broilerinmaksa?
Kommentit (7)
"I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti"
Hannibal Lecter
Vierailija kirjoitti:
Syön mielelläni, samoin kuin muitakin sisäelimiä. Maksa pitää olla tietysti tuoretta, eikä sitä saa paistaa kypsäksi.
No kertoisitko vinkkisi? Mitä muita elimiä syöt?
Puolisoni tykkää paistetusta maksasta. Paistan maksaviipaleita pannulla/parilalla molemmilta puolilta, ehkä n. vajaan minuutin. Ripottelen päälle suolaa ja mustapippuria. Siinä se!
Olen myös keittänyt kokonaisen maksan vedessä, jossa mausteena suolaa, pippuria ja laakerinlehtiä. Annan sen jäähtyä liemessään, ja laitan yöksi jääkaappiin (edelleenkin liemessään). Seuraavana päivänä valmista.
Naudanmaksa; leivitetään korppujauholla, paistetaan, maustetaan suolalla ja valkopippurilla. Helppoa ja hyvää. Perunamuusi, paistetut sipulirenkaat ja puolukkasurvos kyytipoikana. Maksa on parasta, kun se jää sisältä hieman punertavaksi. Broilerinmaksa on myös tosi hyvää ja maultaan miedompaa kuin naudanmaksa.
Nosto. En ole maksaa juuri syönyt, siksi kyselen.
Syön mielelläni, samoin kuin muitakin sisäelimiä. Maksa pitää olla tietysti tuoretta, eikä sitä saa paistaa kypsäksi.