Kuinka pitkään tässä kohtaa uskot että liha mureutuu?
Vai mureutuukohan ollenkaan enää?
1. Laitoin ulkopaistin (ei takuumurea) pannun kautta uuniin ja annoin olla 45min siellä kokonaisena
2. Foliossa 15min
3. Paloittelin ja laitoin paloina kasariin + kermakastike päälle
4. Haudutellut nyt 30min ja vieläkin melko sitkeää
Tuleekohan siitä enään mureaa jos annan olla vielä 30-60min vai pitääköhän tilata pizza?
T. Aloitteleva koti-äiti.
Kommentit (5)
Vierailija kirjoitti:
Eihän noin ruokaa laiteta.
Sitä vähän pelkäänkin. Olisi pitänyt paloitella raakana varmaan
Ihan hyvää tuli. Aloin syömään 15.20 eli aika pitkään pidin kasarissa. Olisi pitänyt laittaa lihaliemessä ensin ja sitten lisätä kerma vasta lopussa koske kerma vetistyi aika paljon. Mutta hyvänmakuista kuin mikä.
3 tuntia on minimi yleensä lihaa haudutettaessa mureaksi. Lämpötila on hyvä olla siinä 80-100c välillä, muuten tulee aika sitkeää lihaa, jos kovemmalla lämmöllä hauduttelee pitkän aikaa. Ja tosiaan sen paistin olis voinu heti alkuun lohkoa. Ja voihan sen paistin paistaa kokonaisena uunissa ja jättää mediumiksi, jos tykkää hieman vähemmän kypsästä lihasta. Leikkaa paistista sitten ohkasia siivuja viistosti lihasyitä leikaten, kastikeen tekee erikseen.
Eihän noin ruokaa laiteta.