Miksi jotkut aikuiset muussaa ruokansa sellaiseksi vauvanmössöksi?
Perunat, lihat, lisukkeet pilkotaan ja sekoitetaan yhdeksi mössöksi ennen syömistä.
Näyttää ällöltä kun aikuinen syö noin.
Kommentit (19)
Kai se on jäänne varhaislapsuudesta. Ei ole koskaan opittu muuta tapaa.
Juuri siksi, että sinua ärsyttäisi.
Tehokkaampaa tehdä pilkkominen kerralla kuin ennen jokaista suupalaa. Maku kastikkeesta myös tarttuu lisukkeeseen paremmin.
Jos sua ärsyttää, ei voi mua vähempää kiinnostaa.
Suomalaisjunttien tapa, ei tuota muualla näe. Suomalaiset ei niin välitä miltä ruoka maistuu, kaikki vaan sekaisin yhdeksi mössöksi.
Olin jo unohtanut isäni tavan muussata haarukalla ruokansa. Lämmin muisto. :)
Minusta monikin ruoka maistuu paremmalta kun sen muussaa tasaisemmaksi, niinkun suurin osa keitoista vaikka.
Keitetyt perunat ja ruskeajauhelihakastike ei vaan maistu oikealta ilman muussaamista.
Saa kaikki kastikkeet lautaselta hyvin kun muussa potun siihen.
Jotkut haluaa jokaisella suupalalla samanlaisen rakenteen ja varmistuksen, että jokainen suullinen maistuu samalta - varmasti sama määrä kaikkia lautasella olevia ruoka-aineita.
Se on heille turvallisuudentunnetta tuova rituaali. Saattaa olla myös OCD.
Enkä ihmettelisi, jos jollain olisi oikeasti hammasongelmia, kun lasten ja aikuistenkin hammashoito säästettiin retuperälle jostain 1990-luvun lamasta lähtien.
Itsehän mössäsin ruokani hammasleikkauksen jälkeen kun oli tikit. Oli pakko välttää takertuvia kökkäreitä ja liian lämmintä ruokaa, joten olin kuin vauva hetken aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Jotkut haluaa jokaisella suupalalla samanlaisen rakenteen ja varmistuksen, että jokainen suullinen maistuu samalta - varmasti sama määrä kaikkia lautasella olevia ruoka-aineita.
Kuulostaa autismin kirjolla olevan jutulta. En yritä loukata, itselläni on sitä ongelmaa mutta ei kohdistu ruokaan. Mä lasken kaiken: ottamani askeleet, portaat, puhdistamani puolukat jne. yritän oppia siitä eroon mutta en ole vielä täysin päässyt.
Keitetyt perunat ja esim. joku perus jauhelihakastike on vaan parempaa jos perunat mössää. Muuten syön kyllä ruokani muussaamatta.
Se on järkyttävän näköistä. Töissäkin muistan, kuinka eräs nainen sotki jauhelihakastikkeensa ja perunansa noin. Tehköön kotona mitä lystää.
Koska se on hyvää niin. Ihan parasta on jauhelihakastike, peruna ja punajuurikuutiot yhtenä mössönä <3
Miksi se ruuan muussaus pitäis lopettaa vain, koska kasvaa "aikuiseksi"? Jotku lapsuuden kivat jutut voi ihan hyvin ottaa mukaan aikuisuuteen, niin mielikin on parempi eikä tarvi arvostella niin paljon muita.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisjunttien tapa, ei tuota muualla näe. Suomalaiset ei niin välitä miltä ruoka maistuu, kaikki vaan sekaisin yhdeksi mössöksi.
Minusta taas ruoka maistuu parhaimmalta, kun yhteen haarukalliseen saa kaikkea lautaselta.
Sekoittaminen on siihen ihan käypä tapa.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisjunttien tapa, ei tuota muualla näe. Suomalaiset ei niin välitä miltä ruoka maistuu, kaikki vaan sekaisin yhdeksi mössöksi.
Ei ole vain suomalainen tapa.
En nyt kuollaksenikaan muista mikä se korealainen(?) ruoka on, jonka saa syvällä lautasella kaikki ainekset kauniisti aseteltuna - mutta kun turisti alkaa niitä nautiskellen napsimaan yksitellen, ryntää tarjoilija suorastaan kauhuissaan sekoittamaan asiakkaan annoksen juurikin tuollaiseksi "mössöksi".
Oot säälittävä ja kuolet yksin.