Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä maksaa maakellarin rakentaminen?

Hillot ja perunat kellariin
26.02.2022 |

Tontti on kalliota ja pohjavesi on lähellä, joten sellainen maakellari ei onnistu joka kaivettaisiin maahan. Ajattelin sellaista betonielementtistä, joka tulee maan pinnalle ja jonka päälle kipataan iso maakasa. Onko joku tehnyt ja mitä tuli maksamaan.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä yksi esimerkki, elementit maksaa noin 2000€ http://www.valutuote.fi/maakellari/

Vierailija
2/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teltta ja se on siinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Epäilen että tuollainen maanpäällinen kellari ei ole niin tehokas kuin oikea maan alla oleva.

Vierailija
4/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen tehnyt joskus vuosituhannen vaihteessa. Persianlahdellahan oli sitä ennen ollut levotonta ja oli sen jälkeenkin.

Oli jotenkin terapeuttista iskeä lapio saveen ja rakentaa maakellari. Pohjavesi tässä on niin lähellä maan pintaa että on vain n.60 cm maan sisässä. Muu on pinnalla. Etuseinä on grillikatoksen takaseinä. Varsnainsen kellarin katto rakennelma on n. neljännes pallon muotoinen. Ihan välttämätöntä että saa menemään pienempään tilaan maatäyttöineen. Seinät on rakennettu harkosta. Varsinainen kellari ja sitten eteinen ja siitä puinen ovi grillikatokseen.

En nyt tarkasti muista kokoa. Enkä viitsi käydä mittaamassa. Kellarin osuus on n. 1,8mx2m. (Täysin harkoin tietysti ja harkon pituus 60cm.) Joka tapauksessa yhtään isompi ei olisi tarvinnut olla. Eteisen osuus niin "syvä" että mahtuu ovi aukeamaan. Siinä on hyllyjä molemmin puolin ja pidän siinäkin jotain. Nyt on esim.  etikkapunajuuria sangollinen ja suolasieniä 20 litran astia. Myös Lidlin halvinta olutta kymmenkunta purkkia:)

Varsinaisessa kellarissa minulla on n. sata erilaista säilykepurkkia. Kurkkuja, hilloja, tomaattisosetta, mehuja. Ei ole välttämättä oikea paikka säilykepurkeille koska kansi ruostuu. Mitään juureksia/perunoita ei ole juuri ollut vaikka niille olisi paras paikka. Joskus ollut omakasvattamia porkkanoita.

Hintaa ei paljon ole tullut. Harkot ja järeät perustukset. Paljon lapioimista ja kovaa työtä. Siinä edessä on siis kolmelta seinältä lasiruudukolla oleva grillikatos. Kaksi liukuovea. Takka myös joka turha.

Vierailija
5/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt joskus vuosituhannen vaihteessa. Persianlahdellahan oli sitä ennen ollut levotonta ja oli sen jälkeenkin.

Oli jotenkin terapeuttista iskeä lapio saveen ja rakentaa maakellari. Pohjavesi tässä on niin lähellä maan pintaa että on vain n.60 cm maan sisässä. Muu on pinnalla. Etuseinä on grillikatoksen takaseinä. Varsnainsen kellarin katto rakennelma on n. neljännes pallon muotoinen. Ihan välttämätöntä että saa menemään pienempään tilaan maatäyttöineen. Seinät on rakennettu harkosta. Varsinainen kellari ja sitten eteinen ja siitä puinen ovi grillikatokseen.

En nyt tarkasti muista kokoa. Enkä viitsi käydä mittaamassa. Kellarin osuus on n. 1,8mx2m. (Täysin harkoin tietysti ja harkon pituus 60cm.) Joka tapauksessa yhtään isompi ei olisi tarvinnut olla. Eteisen osuus niin "syvä" että mahtuu ovi aukeamaan. Siinä on hyllyjä molemmin puolin ja pidän siinäkin jotain. Nyt on esim.  etikkapunajuuria sangollinen ja suolasieniä 20 litran astia. Myös Lidlin halvinta olutta kymmenkunta purkkia:)

Varsinaisessa kellarissa minulla on n. sata erilaista säilykepurkkia. Kurkkuja, hilloja, tomaattisosetta, mehuja. Ei ole välttämättä oikea paikka säilykepurkeille koska kansi ruostuu. Mitään juureksia/perunoita ei ole juuri ollut vaikka niille olisi paras paikka. Joskus ollut omakasvattamia porkkanoita.

Hintaa ei paljon ole tullut. Harkot ja järeät perustukset. Paljon lapioimista ja kovaa työtä. Siinä edessä on siis kolmelta seinältä lasiruudukolla oleva grillikatos. Kaksi liukuovea. Takka myös joka turha.

Tuon purkkien ruostumisen olen ratkaissut siten että eivät ole kiertävällä betonihyllyllä yläreunassa, vaan alempana lattian rajassa ja kosteus ei kondensoidu purkkien kanteen.

(sama)

Vierailija
6/6 |
26.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen tehnyt joskus vuosituhannen vaihteessa. Persianlahdellahan oli sitä ennen ollut levotonta ja oli sen jälkeenkin.

Oli jotenkin terapeuttista iskeä lapio saveen ja rakentaa maakellari. Pohjavesi tässä on niin lähellä maan pintaa että on vain n.60 cm maan sisässä. Muu on pinnalla. Etuseinä on grillikatoksen takaseinä. Varsnainsen kellarin katto rakennelma on n. neljännes pallon muotoinen. Ihan välttämätöntä että saa menemään pienempään tilaan maatäyttöineen. Seinät on rakennettu harkosta. Varsinainen kellari ja sitten eteinen ja siitä puinen ovi grillikatokseen.

En nyt tarkasti muista kokoa. Enkä viitsi käydä mittaamassa. Kellarin osuus on n. 1,8mx2m. (Täysin harkoin tietysti ja harkon pituus 60cm.) Joka tapauksessa yhtään isompi ei olisi tarvinnut olla. Eteisen osuus niin "syvä" että mahtuu ovi aukeamaan. Siinä on hyllyjä molemmin puolin ja pidän siinäkin jotain. Nyt on esim.  etikkapunajuuria sangollinen ja suolasieniä 20 litran astia. Myös Lidlin halvinta olutta kymmenkunta purkkia:)

Varsinaisessa kellarissa minulla on n. sata erilaista säilykepurkkia. Kurkkuja, hilloja, tomaattisosetta, mehuja. Ei ole välttämättä oikea paikka säilykepurkeille koska kansi ruostuu. Mitään juureksia/perunoita ei ole juuri ollut vaikka niille olisi paras paikka. Joskus ollut omakasvattamia porkkanoita.

Hintaa ei paljon ole tullut. Harkot ja järeät perustukset. Paljon lapioimista ja kovaa työtä. Siinä edessä on siis kolmelta seinältä lasiruudukolla oleva grillikatos. Kaksi liukuovea. Takka myös joka turha.

Tuon purkkien ruostumisen olen ratkaissut siten että eivät ole kiertävällä betonihyllyllä yläreunassa, vaan alempana lattian rajassa ja kosteus ei kondensoidu purkkien kanteen.

(sama)

Vielä lisää että kesällä lämpö nousee kellarissa n. 12 asteeseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä kolme