Millä maustatte riisin?
Kommentit (24)
Keitän kookosmaidossa ja maustan suolalla.
Lihaliemessä keitän, eli keitän ison palan lihaa ja siihen jasmiini-riisi. Ehkä hitusen mustapippuria.
Tuliset mausteet sopii riisiin, ne mitä Dubaissakin aina tarjotaan riisin kanssa. Chili?
Aurajuustokin sopii riisin päälle, voin lisäksi.
Kanaliemikuutio. En lisää erikseen suolaa, koska ne ovat jo tarpeeksi suolaisia.
Homoystävieni kanssa maustan riisin esinahkojen alta saamallani tahnalla.
Juustoista ja suolaista, nam.
Samalla tavalla kuin keitetyt perunatkin.
En mausta lisäkeriisiä, koska luonnonriisi sinällään on hyvänmakuinen vaikka kalan seuralaisena.
Mutta voin tehdä erilaisia kastikkeita. Sipuleita pitää olla runsaasti.
Joskus vain haudutan öljyssä sipulisilppua, paprikasilppua ja tomaattia sekä mantelirouhetta paprikakajauheella ja kurkumalla "värjättynä", rusinoilla ja hunajalla maustettuna. Tämän voi sekoittaa riisiin tai syödä sen kanssa.
Yleensä pelkällä suolalla. Pari kertaa vuodessa saatan innostua ja laittaa lisäksi kurkumaa.
Vierailija kirjoitti:
Kanaliemikuutio. En lisää erikseen suolaa, koska ne ovat jo tarpeeksi suolaisia.
Miltä tuollainen riisi maistuisi vaikka tikka masalan kanssa? Pthui.
Kana fondilla tai kurkumalla, paprika jauheella, grilli mausteella ja curryllä sekä aromat suolaa. Nesteenä käytän kiehu maitoa ja tulee paremman makuista kuin veteen keittämällä. Pitkään hauduttaen miedolla lämmöllä.
Luomu kasvisliemijauheella yleensä, sitä voi laittaa niin vähän sekaan että juuri ja juuri erottaa sieltä että jotain on seassa. Antaa siihen sellaisen pikantin lisän. Tämä siis silloin, kun keitän riisiä lisäkkeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Samalla tavalla kuin keitetyt perunatkin.
Perunat ovat parhaimman makuisia kypsennettynä höyryttämällä niin maut ja vitamiinit eivät liukene keitinveteen.
Emma K. kirjoitti:
Homoystävieni kanssa maustan riisin esinahkojen alta saamallani tahnalla.
Juustoista ja suolaista, nam.
Jaaha, amikset on päässeet koulusta ja sihauttaneet ekan kaljan. Hus pois täältä omiesi joukkoon.
Suolalla.