Miten herkullinen kaurapuuro valmistetaan?
Kommentit (19)
Herkullista kaurapuuroa en ole saanut syödäkseni ikinä. Riisipuuroa kyllä.
Laitat illalla kattilaan puurohiutaleita ja vettä ja aamulle keität sen. Riittävästi suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Tietysti kauramaitoon tehtynä.
Miks? Kaurapuuro kauraveteen tehtynä kuulostaa hassulta.
Isoista kaurahiutaleista veteen keittämällä ja kunnolla hauduttaen. Suolaa maltillisesti.
Laitat illalla hiutaleet ja kuuman nesteen hautumaan yön yli termosastiaan.
Vierailija kirjoitti:
Isoista kaurahiutaleista veteen keittämällä ja kunnolla hauduttaen. Suolaa maltillisesti.
Tämä, ja lisäyksenä itse laitan sadonkorjuu puurohiutaleita joukkoon ja kunnon haudutus.
Lisäksi marjoja ja maitoa.
Voita sekaan ja pitkä haudutus. Haudutuskattila on hyvä tähän!
Itelle kelpaa ihan mikropuuro, veteen tehtynä, maidossa kauran maku menee pilalle. Sitten pitää olla kunnon oivariinisilmä ja suolaa reippaasti, niin että kauran hieno maku tulee esiin. Eihän se terveellistä ole, mutta herkullista.
Isot kaurahiutaleet, keittäminen liedellä maidossa, suolaa.
Maitoon keitettynä, pitkään haudutettuna ja suolaa tietysti.
Meidän seurakunnan keittäjätäti keitti maailman ihaninta kaurapuuroa. 10 litran kattila, tunnin hauduttaminen. Aivan ihanaa oli aina tulla valmiiseen pöytään, kuppi kahvia, puuro voisilmällä ja ruispala voilla, juustoaa, kurkulla ja tomaateilla...
Terv. nuoruuden kesät leirikeskuksessa viettänyt.
Keittää punaiseen maitoon ja tekee sen haudekattilassa pitkään hauduttaen, ainakin puoli tuntia.Taatusti hyvää tulee.
Puoli litraa vesimaitoa , 1,5 dl kokojyväkaurahiutaleita, haudutusta boin vartti. Ripaus suolaa. Puolukoiden kanssa syönti.
Se lehdissä hehkutettu jonkun hotellin puuro oli hyvää, kerran kokeilin. Kokonaisista kauranjyvistä. Ensin monta tuntia uunissa, yön yli jääkaapissa ja sitten haudutus kattilassa.
Vierailija kirjoitti:
Itelle kelpaa ihan mikropuuro, veteen tehtynä, maidossa kauran maku menee pilalle. Sitten pitää olla kunnon oivariinisilmä ja suolaa reippaasti, niin että kauran hieno maku tulee esiin. Eihän se terveellistä ole, mutta herkullista.
Puolet vettä ja puolet maitoa niin tulee mun mielestä paras. Ja Nalle-hiutaleita ne pitää olla. Jos on aikaa niin antaa vielä vartin liota ennen mikroa tai edes viis minsaa.
makuasioista on turha kiistellä. maitoon keitetty kaurapuuro on minusta kamalaa, näyttää ja maistuu liisteriltä. itse käytän mieluiten elovenaa ja hiutaleet lisätään ehdottomasti kiehuvaan veteen, etteivät muutu kauralimaksi.
Tietysti kauramaitoon tehtynä.