Puheet ravintola-alan syvästä ahdingosta ovat puhdasta valetta
Lukuun ottamatta vuoden 2020 kevättä ja muutamia lyhytkestoisia poikkeuksia, ovat ravintolat pärjänneet todella hyvin korona-aikana. Ruokaa on myyty take-awayna, eivätkä ihmiset lopeta syömistä, vaikka ravintolassa ei sisällä saisikaan syödä.
Ravintola-alan "ahdinkoa" on liioiteltu, jotta toimitsijat voivat hakea korkeampia tukia. Esitetään mm. kärjisteltyjä kaavoja siitä, miten paljon asiakkaita olisi, jos take-away ei olisi ainut vaihtoehto. Mutta näitä kaavoja ei voida mitenkään todistaa, eikä niitä tarvitsekaan todistella.
Puheet ravintola-alan syvästä ahdingosta ovat puhdasta valetta. Ei mulla muuta.
Kommentit (5)
No totta w'tussa se on totta. Jos vuokranantaja ei jousta., niin kiinteät kulut pysyvät mutta kassaanmaksut romahtavat.
Hulluille huutista kirjoitti:
Oletko koskaan kuullut anniskeluravintoloista tai jopa yökerhoista?
Kertoo paljon monista suomalaisista, jos sana 'ravintola' herättää mielessä yökerhot ja anniskelupaikat.
Perinteiset, normaalit ravintolat ovat pärjänneet hyvin. Väittäisin jopa, että take-away on lisännyt kiinnostusta.
AP
Vierailija kirjoitti:
Hulluille huutista kirjoitti:
Oletko koskaan kuullut anniskeluravintoloista tai jopa yökerhoista?
Kertoo paljon monista suomalaisista, jos sana 'ravintola' herättää mielessä yökerhot ja anniskelupaikat.
Perinteiset, normaalit ravintolat ovat pärjänneet hyvin. Väittäisin jopa, että take-away on lisännyt kiinnostusta.
AP
Tämä. Itse ajattelen ruokaravintolaa, jos ravintolasta puhutaan. Enkä edes mitään kebab-pizzerioita vaan oikeita ravintoloita. Kertoo sielunmaisemasta, jos ravintola tuo mieleen vain juottolat.
Näille "oikeille" ravintoloille korona ei ole kyllä helpotusta tuonut - tai voihan se kokeille ja omistajalle hyvinkin tuoda rahaa, jos/kun myydään vain take awayta samaan aikaan, kun tarjoilijat on lomautettuina tai töissä vain yksitellen ottamassa tilauksia vastaan. Tämä on se ahdinko.
Kebab-pizzerioillehan korona on ollut oikea lottovoitto, kun muutenkin myyvät mukaan ja nyt kun ihmiset on karanteenissa tai eristyksissä, kotiin tilataan ruokaa entistä enemmän.
Oletko koskaan kuullut anniskeluravintoloista tai jopa yökerhoista?