Miten pakastemarjoja kuuluu käyttää esim. puuron päällä?
Jos on siis suomalaisia marjoja joita ei tarvitse keittää. Laittaako ihmiset niitä vaan suoraan pakkasesta siihen puuron päälle jäisinä vai keittääkö niitä ensin kattilassa sitten kuitenkin? Haluaisin marjoja puuron päälle, mutta kun kokeilin niin keittämällä ainakin vadelmista ja mansikoista tuli ällöttävän vetistä liejua vaan… Opettakaa mulle pakastemarjojen käytön salat!
Kommentit (12)
Suomalaisia marjoja ei tarvitse keittää, ulkomaalaiset pitää. Itse teen niin, että valmistan puuron mikrossa 2 minuutissa. Sitten lisään jäiset marjat puuron päälle ja laitan mikroon vielä 1 minuutiksi.
Kotimaisia marjoja ei keitetä 😂 Jäisinä vaan kuuman puuron päälle.
Lättäät kuuman puuron päälle jäisinä. Voi hämmentää joukkoon, niin puuro jäähtyy sopivaksi ja marjat sulaa.
Vaihtoehtoisesti voit ottaa marjat huoneenlämpöön sulamaan puolituntia etukäteen, niin sulahtavat.
Suoraan pakkasesta puuron päälle, eli siis kylmiä marjoja kuuman puuron päälle, ne sulaa siinä sopivasti.
Mun yks ex-poikaystävä aina laittoi meille aamupalalla luonnonjukurtin päälle pakastemarjoja, se oli ihanaa. On jäänyt mieleen kivana muistona.
Kotimaisia marjoja ei keitellä!
Jäisenä puuron päälle tai jos tuntuu että puurosta tulee liian kylmää voi marjoja vähän sulattaa ensin.
Ihan oman maun mukaan käytetään, jokainen tyylillään.
Vierailija kirjoitti:
Kotimaisia marjoja ei keitetä 😂 Jäisinä vaan kuuman puuron päälle.
En laita,jäähdyttää koko puuron. Otan sulamaan siinä sillä aikaa kun keitän veden ja haudutan puuron,teen siis oikeeta puuroo enkä pikamössöä. SItte kun on vartin siinä muhinut niin sitte ne sulaneet marjat päälle.
Joo ja jos haluat tehä hilloa niin ne jäiset marjat kattilaan,ripaus sokeria ja sitte hämmennät ja annat kuplahtaa,nopsaan. Siinä. EI tarvii nestettä kun marjoistahan tulee.
Odota että puuro jäähtyy ja siihen muodostuu kalvomainen pinta. Ota marjat pakastimesta ja asettele puuron päälle. Kierittele varovasti. Poimi marjat pois ja laita takaisin pakastimeen.
Vierailija kirjoitti:
Lättäät kuuman puuron päälle jäisinä. Voi hämmentää joukkoon, niin puuro jäähtyy sopivaksi ja marjat sulaa.
Vaihtoehtoisesti voit ottaa marjat huoneenlämpöön sulamaan puolituntia etukäteen, niin sulahtavat.
Edellisenä iltana voi ottaa jääkaappiin, niin on juuri sopivia aamupuuroon tai mihin tahansa, eivätkä enää liian jäisiä.
Ne pakastemqrjat tietenkin pestään ensin fairilla.
Vierailija kirjoitti:
Ne pakastemqrjat tietenkin pestään ensin fairilla.
Vain, jos ei halua hirven ja ketun pissiä puuroon.
Vierailija kirjoitti:
Ne pakastemqrjat tietenkin pestään ensin fairilla.
...ja viimeistellään konepesulla.
-öynöy :d
Oon laittanut puurolautaselle valmiin puuron päälle, sulavat siinä kyllä tarpeeksi. Ja säilyy vitamiinitkin kun ei keittele niitä.