Miksi ihmiset valehtelevat itselleen ja väittävät että uunissa paistetut lihapullat maistuvat ”ihan samalle” kuin pannussa paistetut?
Itselläni on makuaisti ja silloin harvoin kun teen lihapullia, teen ne todellakin pannulla. En halua mitään harmaata lihamössöä.
Kommentit (9)
Pannulla tasainen kypsytys ja kuivumisen estäminen on vaikeampaa.
Pannulla saat niihin enemmän karsinogeenejä.
Koulun kotitaloustunnilla valmistettiin lihapullia paistinpannulla, uunissa ja keittämällä. Lihaliemessä keitetyt voittivat makutestin.
Makukin tottuu moneen, on terveellisyydellä oma lisäarvonsa. Minä tykkään uunissa hyvästä lihasta valmistetuista, ehkä enemmänkin, kun olen tottunut, en pidä siitä rasvaisuudesta, mikä tulee pannulla. Varmaan jos on tottunut pannulla rasvassa käristetyn makuun, pitää siitä.
Maillardin reaktiosta se maku syntyy lihan paistopintaan.
https://www.kespro.com/ideat-ja-inspiraatiot/artikkelit/mika-ihmeen-mai…
Pannulla paistetut parempia mutta enemmän taas rasvaa ja käryä.
Tein juuri lihapullia uunissa ja kaikki meni heti.
Teen taas viikonloppuna lihapullia mutta eri reseptillä.
Meitä neljä ja nuorin 17 vuotta niin en kyllä pannulla paistele lihapullia.
Saa kokata koko ajan.
Isoäidin lihapullia tein viimeksi ja seuraavaksi teen välimeren lihapullia ja sitä seuraavaksi yrttilihapullia.
Vierailija kirjoitti:
Koulun kotitaloustunnilla valmistettiin lihapullia paistinpannulla, uunissa ja keittämällä. Lihaliemessä keitetyt voittivat makutestin.
Katsoin pari ohjetta ja aion kokeilla tuota keittämistä.
AP ilmeisesti joko paistaa uunissa liian alhaisessa lämpötilassa tai tekee liian vähärasvaisesta lihasta. Kun uunissa käyttää rasvaisempaa lihaa, korkeaa lämpötilaa ja kiertoilmaa, niin ainakin minun mielestäni uunissa tulee parempia kuin pannulla. Jos pannulla käyttää yhtä rasvaista lihaa, rasva valuu pullista pannulle hukkaan. Tai tietysti se tulee sitten käytettyä kastikejauhojen ruskistamiseen, mutta se ei jää maistumaan ite lihapullissa. Lisäksi uunissa paistettaessa proteiinivaahto kondensoituu sellaiseksi harmaaksi hyytelöksi, joka on maailman paras hiivaleipävoileivän päällyste.
Mies57
Joo, ei ole sama asia. Pannullahan niitä pyöritellään rasvassa, niin maku tulee erilainen. Ehkä paistopintaakin tulee enemmän pannulla.