Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi ihmiset valehtelevat itselleen ja väittävät että uunissa paistetut lihapullat maistuvat ”ihan samalle” kuin pannussa paistetut?

Tuula 57 v
09.01.2022 |

Itselläni on makuaisti ja silloin harvoin kun teen lihapullia, teen ne todellakin pannulla. En halua mitään harmaata lihamössöä.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, ei ole sama asia. Pannullahan niitä pyöritellään rasvassa, niin maku tulee erilainen. Ehkä paistopintaakin tulee enemmän pannulla.

Vierailija
2/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla tasainen kypsytys ja kuivumisen estäminen on vaikeampaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla saat niihin enemmän karsinogeenejä.

Vierailija
4/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koulun kotitaloustunnilla valmistettiin lihapullia paistinpannulla, uunissa ja keittämällä. Lihaliemessä keitetyt voittivat makutestin.

Vierailija
5/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makukin tottuu moneen, on terveellisyydellä oma lisäarvonsa. Minä tykkään uunissa hyvästä lihasta valmistetuista, ehkä enemmänkin, kun olen tottunut, en pidä siitä rasvaisuudesta, mikä tulee pannulla. Varmaan jos on tottunut pannulla rasvassa käristetyn makuun, pitää siitä.

Vierailija
6/9 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maillardin reaktiosta se maku syntyy lihan paistopintaan.

https://www.kespro.com/ideat-ja-inspiraatiot/artikkelit/mika-ihmeen-mai…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
11.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pannulla paistetut parempia mutta enemmän taas rasvaa ja käryä.

Tein juuri lihapullia uunissa ja kaikki meni heti.

Teen taas viikonloppuna lihapullia mutta eri reseptillä.

Meitä neljä ja nuorin 17 vuotta niin en kyllä pannulla paistele lihapullia.

Saa kokata koko ajan.

Isoäidin lihapullia tein viimeksi ja seuraavaksi teen välimeren lihapullia ja sitä seuraavaksi yrttilihapullia.

Vierailija
8/9 |
11.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koulun kotitaloustunnilla valmistettiin lihapullia paistinpannulla, uunissa ja keittämällä. Lihaliemessä keitetyt voittivat makutestin.

Katsoin pari ohjetta ja aion kokeilla tuota keittämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
12.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

AP ilmeisesti joko paistaa uunissa liian alhaisessa lämpötilassa tai tekee liian vähärasvaisesta lihasta. Kun uunissa käyttää rasvaisempaa lihaa, korkeaa lämpötilaa ja kiertoilmaa, niin ainakin minun mielestäni uunissa tulee parempia kuin pannulla. Jos pannulla käyttää yhtä rasvaista lihaa, rasva valuu pullista pannulle hukkaan. Tai tietysti se tulee sitten käytettyä kastikejauhojen ruskistamiseen, mutta se ei jää maistumaan ite lihapullissa. Lisäksi uunissa paistettaessa proteiinivaahto kondensoituu sellaiseksi harmaaksi hyytelöksi, joka on maailman paras hiivaleipävoileivän päällyste.

Mies57