Aterimien koko
Kuvittelenko vain vai onko nykyään jotenkin hirveän suuria ja painavia haarukoita, veitsiä ja lusikoita? Joissain ravintoloissa ainakin ihan häiritsevän suuria. Sellaisia, joissa lusikkakin muistuttaa enemmän kauhaa. Omaan makuun joku Hackmanin Savonia on juuri sopivan kokoinen.
Kommentit (7)
Se tasapainottomuus noissa kummastuttaa. Tuntuu, että varsi painaa kilon verran. Ja kenen suu on niin suuri, että tarvitaan niin pitkiä haarukan piikkejä? :)
Riippuu ihan sarjasta, jotkut ovat tosi raskaita ja kookkaita, moni taitaa kerätä erilaisia aterimia eri kattauksia varten esim ne raskaat aterimet voi olla lähinnä juhlapöytään ja ne perus savoniat arkeen.
Saman huomasin muutama vuosi sitten hankkiessani aterimet. Päädyin valitsemaan Hackmanin Memory-sarjan salaatti-aterimet normaalikokoisten sijaan. Hyvin ovat asiansa ajaneet.
Mille jättiläiskäsille ne haarukat, veitset ja lusikat oikein suunnitellaan.
Sama lautasten kanssa. Ovat aivan liian isoja. Ja kun isolle lautaselle otetaan automaattisesti enemmän ruokaa kuin pienelle, vaikeutuu painonhallintakin. On ihan tutkittu juttu.
Meilläkin salaattikoon aterimet käytössä, saman sarjan pääruokakokoiset käytössä vain jos ne pienemmät kaikki tiskissä.
Ei aterinten koko tosin mikään uusi ilmiö ole, ainakin mummilta perityistä hopealusikoista osa on todella isoja, ja anopin 70-80 luvulla ulkomailta ostamat myös isoja.
Vierailija kirjoitti:
Jep, ja juuri tästä syystä omassa laatikossa onkin juuri Savoniat. Kevyet ja toimivat. Monet muut esim. Iittalalla myytävät aterimet ovat paitsi painavia ja isoja, myös tasapainottoman näköisiä.
Savoniaakin on kahta kokoa, on isommat XL-versiot
Muistan lapsuudestani 90-luvulta, etteivät lautaset tosiaan olleet niin suuria kuin nykyään. Meillä oli ruokalautasina sen kokoisia, joita nyt itse käytän leipälautasena.
Jep, ja juuri tästä syystä omassa laatikossa onkin juuri Savoniat. Kevyet ja toimivat. Monet muut esim. Iittalalla myytävät aterimet ovat paitsi painavia ja isoja, myös tasapainottoman näköisiä.