Suositelkaa vegaanista margariinia leivälle. Nyt käytössä Oivariini ja haluaisin tilalle vegaanisen ja yhtä maukkaan levitteen.
Kommentit (45)
Vierailija kirjoitti:
Vegaani ja maukas? Samassa lauseessa?
Sekin on täysin mahdollista. Toivottavasti joskus koet sen. :)
Vierailija kirjoitti:
Vegaani ja maukas? Samassa lauseessa?
En ole vegaani, mutta mielestäni nektariini, paprikat, marmeladi ja viinirypäleet on maukkaita. Tietääkseni noista mikään ei sisällä eläinperäisiä tuotteita - no marmeladi voisi sisältää liivatetta, mutta aika useat eivät.
Ei mikään vegaaninen margariini ole yhtä maukasta kuin oivariini. Korvaisin ennemmin vaikka hummuksella, keijun siemenlevitteillä, paputahnoilla yms. niin saa makuakin.
Keijua suosittelen itsekin. Toimii leivonnassa myös hyvin. Ostan itse niitä 600g isoja paketteja, tulee halvemmaksi ja ekologisempi kun ei osta useammin pienempiä muovipakkauksia.
Meidän perheen vegaani tykkää eniten sinisestä Keijusta ja jostain kaura-merisuola-margariinista, onkohan se Keijumerkkiä sekin.
Kaikki margariinit ovat haitallisia terveydelle.
Laita ekstra neitsyt oliiviöljyä leivälle. Tosin ei se leipäkään ole terveellistä jollei se ole ezekielin leipää ruohonjuuresta.
Oliiviöljy ja suola on hyvä yhdistelmä. Levitteistä kannattaa valita Naturli, joka on vegaanisista vaihtoehdoista lähimpänä Oivariinin makua.
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään vegaaninen margariini ole yhtä maukasta kuin oivariini. Korvaisin ennemmin vaikka hummuksella, keijun siemenlevitteillä, paputahnoilla yms. niin saa makuakin.
Mä en ole vegaani, mutta ostan aina sinistä Keiju-margariinia (se on tietääkseni vegaanista). Meillä taas ei kukaan pysty syömään niitä oivariineja, kun ne on jotenkin niin ällörasvaisen makuisia. Näin makuja on monenlaisia.
Becel Oliivi. Paketissa on leima missä lukee Vegan. Oletan että on vegaaninen.
Keiju 3 öljyä on suosikkini. Se maistuu hyvältä leivällä.
Mun mielestä sininen keiju on ihan perushyvä valinta leivälle ja leivontaan. Nykyään saa myös kaurakeijua tms, jossa ei ole palmuöljyä. On myös yksi aika uusi levite, jossa ei myöskään ole palmuöljyä, mutta en nyt kuollaksenikaan muista sen merkkiä... Se on tosi hyvänmakuinen, mutta myydään pienemmissä (ja kalliimmissa) paketeissa, muovirasiassa ja voikuution mallisena pakettina, molemmat on mustia/tummia. Jos ei tarvitsisi miettiä rahaa ostaisin varmaan aina tuota, nykyään melko harvoin, on sen verran hintavaa verrattuna keijuun.
Mieleen putkahti ikivanha resepti Greenway-ravintoloiden ajoilta, elävän ravinnon levite.
Idätä auringonkukansiemeniä ja sesaminsiemeniä. Googleta liotus- ja itämisajat. Jälkimmäisten itämistä ei juuri havaitse mutta siemenet pehmenevät ja muuttuvat helpommin sulaviksi. Jauha idut sekoittimessa tai huhmareella. Lisää syntyvään tahnaan sekoitusvaiheessa valkosipulia, sitruunamehua ja/tai soijakastiketta sekä kenties tuoreita vihreitä yrttejä maun mukaan. On muuten herkullinen ja proteiinipitoinen tahna!
Avokadolevite:
1 avokado
kourallinen yrttejä
½ sitruunan mehu
suolaa ja mustapippuria
Soseuta avokado ja sitruunan mehu sauvasekoittimella tms. Sekoita joukkoon hienoksi pilkotut yrtit.
Taitavat levitteet olla terveellisempiä kuin niiden käyttökohde.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä sininen keiju on ihan perushyvä valinta leivälle ja leivontaan. Nykyään saa myös kaurakeijua tms, jossa ei ole palmuöljyä. On myös yksi aika uusi levite, jossa ei myöskään ole palmuöljyä, mutta en nyt kuollaksenikaan muista sen merkkiä... Se on tosi hyvänmakuinen, mutta myydään pienemmissä (ja kalliimmissa) paketeissa, muovirasiassa ja voikuution mallisena pakettina, molemmat on mustia/tummia. Jos ei tarvitsisi miettiä rahaa ostaisin varmaan aina tuota, nykyään melko harvoin, on sen verran hintavaa verrattuna keijuun.
Siinä mustassa paketissa on aiemmin mainittua Naturlia.
Vierailija kirjoitti:
Ei mikään vegaaninen margariini ole yhtä maukasta kuin oivariini. Korvaisin ennemmin vaikka hummuksella, keijun siemenlevitteillä, paputahnoilla yms. niin saa makuakin.
Ai, en ole ajatellutkaan ikinä, että keijutkin lisääntyvät. Vaikka toisaalta olisinkin, en varmasti olisi siitä levitettä väsännyt, ainakaan nyt leivälle... Helinän hommia.
Naturli, kaikkien pitäisi maistaa. Parempaa kuin voit, en ole vegaani mutta ostan tätä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaani ja maukas? Samassa lauseessa?
En ole vegaani, mutta mielestäni nektariini, paprikat, marmeladi ja viinirypäleet on maukkaita. Tietääkseni noista mikään ei sisällä eläinperäisiä tuotteita - no marmeladi voisi sisältää liivatetta, mutta aika useat eivät.
Ja tiet’äkseni mikään noista ei ole korvike voille.
En itse käytä rasvoja, mutta maitoallerginen lapsi meillä pitää eniten keijusta.