Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lihaton lanttukukko

Perinneruokaa
10.10.2021 |

Lihattoman lanttukukon ohje hakusessa?
Voiko lihan korvata esim. reilulla voilla,onko joku kokeillut?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
10.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei onnistu, voita laitetaan vasta lämpimän kukon päälle. Jauha sian läskiä jauhelihan tapaiseksi mössöksi ja laita sitä kukkoon. Sulaa kokonaan, eikä jää roikkeita. Jos perinneruokaa meinaat tehdä niin ainekset pitää olla oikein. Tee sit vaikka sultsinoita tai kollamoita, jos et lihaa halua käyttää.

Vierailija
2/2 |
10.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lanttukukko

Tämä ohje on yhdelle suurelle tai parille pienelle kukolle

Valmistusaika3 t

Ainekset

Täyte:

1 kg

lanttua

2 dl

vettä

suolaa

sokeria

Kuoritaikina:

4 ½ dl

vettä

8 dl

ruisjauhoja

2 dl

grahamjauhoja

1 dl

vehnäjauhoja

1 tl

suolaa

Lisäksi:

2 rkl

voita tai margariinia

Valmistusohjeet

Kuori ja viipaloi lantut. Mittaa vesi kattilaan. Mausta vesi suolalla ja sokerilla. Kiehauta ja laita lanttuviipaleet veteen ja hauduta kannan alla noin 10 minuuttia. Valuta viipaleet siivilässä ja anna jäähtyä.

Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Ota pieni nokare taikinaa erilleen mahdollisia paikkauksia varten. Kaulitse taikinasta soikeahko ympyrä, joka on keskeltä paksumpi ja ohenee reunoja kohti. Reunoilta taikina saa olla noin sentin paksuinen.

Laita lanttusiivut toiselle puolelle levyä niin, että reunaa jää kahden sentin verran tyhjäksi. Laita siivujen päälle 2 ruokalusikallista voita. Käännä reunat päälle, silota pinta märillä käsillä sekä paikkaa mahdolliset reiät. Kuoren tulee olla ehjä, tasainen ja kiiltävä.

Nosta kukko 250-asteiseen uuniin keskitasolle noin puoleksi tunniksi, jotta kuori kovenee ja saa vähän väriä. Ota kukko pois uunista ja alenna lämpö 125 asteeseen.

Levitä foliota pöydälle ja sen päälle leivinpaperia. Pirskottele leivinpaperin päälle reilusti vettä. Nosta kukko leivinpaperien päälle, sulje nyytti huolellisesti ja nosta pellille. Laita uunin alaosaan ja anna hautua tunnin.

Kääri kukko puhtaiden leivinliinojen sisään, jotta kuori pehmenee sopivasti. Nauti kylmän maidon kera. Resepti: Maija Silvennoinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi seitsemän