Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kun teette vispipuuroa

Vierailija
02.10.2021 |

Käytättekö ne siivilöidyt puolukat vielä erikseen johonkin vai onkohan ne enää käyttökelpoisia kun kiehutus on saanut ne mehut niistä?

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse en käytä.  Kai ne voisi käyttää vaikka leipään, jos leipää itse leipoo.

Vierailija
2/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan ne kokonaisina sinne puuroon, tai survoksena oikeammin ja sitten vatkaan puuron sekaan, menevät ihan atomeiksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En siivilöi.

Vierailija
4/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen vispipuuron aina puolukkasurvoksesta. Ei tarvitse siivilöidä ja tulee koko marja käyttöön. Toki kokonaisetkin voi vain jättää puuroon siivilöimättä. 

Vierailija
5/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En siivilöi minäkään, en heitä hyvää ruokaa roskiin. Lisään marjat vasta kypsään puuroon ja vatkaan kylmänä.

Kaikki marjat sopii hyvin vispipuuroksi. Myös aprikoosista ja omenasta saa hyvän puuron.

Vierailija
6/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan marjat joko kokonaisina, ehjinä liki,kypsään puuroon ( vatkaan jo kuumana) tai sokeroidun survoksen kylmään puuroon ja vatkaan sitten. Tämä jälkimmäinen lienee ravintosisällön ja vitamiinien kannalta parempi.

Ei tulisi mieleenkään siivilöidä marjoista kuoret pois. Niitä ei edes huomaa sieltä ja jos huomaisi, niin sehän olisi vaan plussaa, suutuntumaa.

Pitäisikin tehdä vaihteeksi ruispuolukkapuuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En siivilöi minäkään, en heitä hyvää ruokaa roskiin. Lisään marjat vasta kypsään puuroon ja vatkaan kylmänä.

Kaikki marjat sopii hyvin vispipuuroksi. Myös aprikoosista ja omenasta saa hyvän puuron.

Oma suosikkini on mustaherukkavispari! 

Vierailija
8/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen vispipuuron pulmupuoöukoista ja hyvää on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä keitän sen koko puolukan sinne puuroon.

Vierailija
10/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En siivilöi puolukoita. Ei kuoria edes huomaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä surautan sauvasekoittimella puolukat, niin ei tarvitse siivilöidä mitään.

Vierailija
12/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä niitä siivilöimään? Lisään jäiset puolukat loppuvaiheessa puuron joukkoon, survon sauvasekoittimella sileäksi ja annan puuron vielä kiehahtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En siivilöi marjoja. Tällä ohjeella olen tehnyt eikä ole tarvinnut pettyä kertaakaan.

https://www.myllynparas.fi/reseptit/vispipuuro-marjoista

Vierailija
14/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oho, en oo ikinä törmännyt tohon että marjat siivilöitäis pois :o En mä oo ikinä mitään poistanut, marjassa ja kuoressa varsinkin on kaikki se terveellinen ja kuitu, miksi niitä pitäs poistaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soseutan sauvasekoittimella puolukat ja pakastan niitä myös.

Soseutettu puolukka hupenee pieneen määrään vs kokonainen ja sopii hyvin puuromarjaksi. Kaikki tulee käytettyä.

Vierailija
16/16 |
02.10.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakkaaaaaaaa