Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi ravintola-alalla on mahdollista maksaa 6kk ”TE-palkkaa” eikä TES-palkkaa?

Vierailija
18.07.2021 |

Olen kuullut monesti että ravintolat palkkaavat uusia TE:n kautta ja ekat 6kk ollaan ”koeajalla” ja saadaan vaan TE:n kautta rahaa se joku 600e/kk. Sitten rafla voi päättää palkata ja saa oikeaa palkkaa.

Miten on mahdollista että tuommoinen hyväksytään? Eikö kaikkien tule saada TES:n mukaista palkkaa Suomessa?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taitaa olla siksi että se on nimen omaan 6kk ”työkokeilu” TE:n kautta johon firma henkilön ns. suostuu hyvyyttään ottamaan.

Porsaanreikähän se on ja sallii työnhakijoiden hyväksikäytön. Modernia orjuutta.

Vierailija
2/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseessä ilmeisesti työhön tutustuminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Vierailija
4/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Olisikin vaihtoehtoja. Tuo on ihan standardijuttuja ravintola-alalla etenkin jos on uusi.

Vierailija
5/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on tätä nykyajan paikallista sopimista. Alas vain ay-änkyrät, ei teitä tarvita!

Vierailija
6/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Olisikin vaihtoehtoja. Tuo on ihan standardijuttuja ravintola-alalla etenkin jos on uusi.

Tietenkin on vaihtoehtoja! Jos on tuore alan koulutus, ei tarvitse mitään työkokeilua ja 6 kk työkokeilua ehdottavan työnantajan voi ilmoittaa AVIin. Sieltä sitten käydään tekemässä tarkastus, että onko tarvetta työntekijälle ja siksi otetaan palkaton kokeilija. Jos työnantaja sanoo, että tarvitaan työntekijää, niin viranomainen muistuttaa, että silloin palkataan sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Olisikin vaihtoehtoja. Tuo on ihan standardijuttuja ravintola-alalla etenkin jos on uusi.

Tietenkin on vaihtoehtoja! Jos on tuore alan koulutus, ei tarvitse mitään työkokeilua ja 6 kk työkokeilua ehdottavan työnantajan voi ilmoittaa AVIin. Sieltä sitten käydään tekemässä tarkastus, että onko tarvetta työntekijälle ja siksi otetaan palkaton kokeilija. Jos työnantaja sanoo, että tarvitaan työntekijää, niin viranomainen muistuttaa, että silloin palkataan sellainen.

Ei se tosimaailmassa noin mene

Vierailija
8/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Olisikin vaihtoehtoja. Tuo on ihan standardijuttuja ravintola-alalla etenkin jos on uusi.

Tietenkin on vaihtoehtoja! Jos on tuore alan koulutus, ei tarvitse mitään työkokeilua ja 6 kk työkokeilua ehdottavan työnantajan voi ilmoittaa AVIin. Sieltä sitten käydään tekemässä tarkastus, että onko tarvetta työntekijälle ja siksi otetaan palkaton kokeilija. Jos työnantaja sanoo, että tarvitaan työntekijää, niin viranomainen muistuttaa, että silloin palkataan sellainen.

Ei se tosimaailmassa noin mene

Jos ei halua toimia kuin aikuiset, niin saa minusta silloin huoleti olla kärsijänä. Ravintola-alalla on niin paljon työpaikkoja, että ei ole tarvetta jäädä kokeiluun, voi mennä muualle.

Ja jos oma nimi on ravintolan työvuorolistoilla, niin työkokeilun voi päättää samantien. Silloin ei olla työvoimaa, vain kokeilemassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Olisikin vaihtoehtoja. Tuo on ihan standardijuttuja ravintola-alalla etenkin jos on uusi.

Tietenkin on vaihtoehtoja! Jos on tuore alan koulutus, ei tarvitse mitään työkokeilua ja 6 kk työkokeilua ehdottavan työnantajan voi ilmoittaa AVIin. Sieltä sitten käydään tekemässä tarkastus, että onko tarvetta työntekijälle ja siksi otetaan palkaton kokeilija. Jos työnantaja sanoo, että tarvitaan työntekijää, niin viranomainen muistuttaa, että silloin palkataan sellainen.

Ei se tosimaailmassa noin mene

Jep ja sitten on näitä

https://yle.fi/uutiset/3-9630144

Vierailija
10/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliko se niin että noissa työkokeiluissa pitäisi myös olla ns. rajoitetumpi tehtäväkenttä? Eli ei pitäisi joutua tekemään yhtä paljon töitä kuin palkkalistoilla oleva? Entä työajat? Esim. hienoissa ravintoloissahan jengi on siellä melkein puoleenyöhön asti joskus. Odotettaisiinko nälkärahalla elävän työkokeilijankin noudattavan samoja aikatauluja?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
18.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Työkokeilija on pelkästään typerä, jos suostuu tuohon.

Saako työkokeilusta kieltäytyä? Miten käy työttömyysetuuden?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi neljä neljä