Diabetesruokavalio ja hiilihydraattien todellinen määrä
Miksi diabetesruokavalion mukaan esimerkiksi peruna on paholainen, mutta tumman pastan syömistä pidetään hyvänä? Tummassa pastassa on ihan järkyttävä määrä hiilihydraatteja. Perunassa ei läheskään niin paljon. Onko se jotenkin erilaista hiilihydraattia vai vaikuttaako kuidun määrä asiaan?
Kommentit (13)
Kuitu todellakin vaikuttaa asiaan. Perunan hiilarit on nopeita, eli nopeesti sokerit ylös ja sitten pian alas. Kuidut kun on mukana, sokerit nousee hitaammin ja pysyy tasaisempana.
Sama kun laitetaan syömään 6 ruisleipää päivässä, on kuitua mut iha sikana sokeria!!!!!!!!!!!!!
Tumma pasta on vain värjättyä, täysjyväpasta on eri asia. Itse pidän pastaa ja perunaa samanlaisina hiilarilähteinä.
Lapsella (nyt jo aikuinen) on db1 ja niin kauan kun noudatimme diabetesruokavaliota (200-250g hh) hänellä oli kaikki sekaisin, välillä oli ambulanssi pihassa kun oli niin paha hypo ja välillä ei mittari riittänyt korkeisiin arvoihin. Balanssia ei löytynyt millään.
Pudotimme hiilarit 150 g/vrk ja nyt on ollut jo vuosia kaikki ok. Tuohon voi syödä mitä haluaa, vaikka vehnäleipää, perunaa tms (tosin mieluummin syö kasviksia ja täysjyvää) eikä heittelyä enää ole. Emme ole viitsineet mainita tästä db lääkärille, tulisi turhaa kuittausta.
Vierailija kirjoitti:
Sama kun laitetaan syömään 6 ruisleipää päivässä, on kuitua mut iha sikana sokeria!!!!!!!!!!!!!
Jaahas, Antin faniklubilainen pääsi taas hörhöilemään palstalle. Voisitko palata Heikkilän FB:seen, niin saat sieltä kaltaisellesi foliohattuilulle tukea.
Vierailija kirjoitti:
Tumma pasta on vain värjättyä, täysjyväpasta on eri asia. Itse pidän pastaa ja perunaa samanlaisina hiilarilähteinä.
Lapsella (nyt jo aikuinen) on db1 ja niin kauan kun noudatimme diabetesruokavaliota (200-250g hh) hänellä oli kaikki sekaisin, välillä oli ambulanssi pihassa kun oli niin paha hypo ja välillä ei mittari riittänyt korkeisiin arvoihin. Balanssia ei löytynyt millään.
Pudotimme hiilarit 150 g/vrk ja nyt on ollut jo vuosia kaikki ok. Tuohon voi syödä mitä haluaa, vaikka vehnäleipää, perunaa tms (tosin mieluummin syö kasviksia ja täysjyvää) eikä heittelyä enää ole. Emme ole viitsineet mainita tästä db lääkärille, tulisi turhaa kuittausta.
Joo, pikkuveljeni tyttöystävällä oli db1 ja senkin vuoksi meille kutsuttiin pari kertaa ambulanssi. Tyttöystävän ruokavalioon kuului makeat vanukkaat, karkit, limut ja muut vastaavankaltaiset. Ja joo, yritettiin puhua järkeä, mutta ei niin ei.
nääränn kirjoitti:
kyllä kumpaakin voi syödä,mutta muista MÄÄRÄ!
Siis tummassa pastassa on hiilihydraatteja 60-70 g sadassa. Yksi normaalikokoinen annos on 80 g kuivaa pastaa. Ja tuleehan siihen ateriaan lisäksi vielä kasvikset ja proteiininlähde. Diabeteksessa hyvä lämpimän aterian hiilihydraattimäärä olisi noin 40 g. Ei oikeen täsmää ton pastan kaa.
Vierailija kirjoitti:
Tumma pasta on vain värjättyä, täysjyväpasta on eri asia. Itse pidän pastaa ja perunaa samanlaisina hiilarilähteinä.
Lapsella (nyt jo aikuinen) on db1 ja niin kauan kun noudatimme diabetesruokavaliota (200-250g hh) hänellä oli kaikki sekaisin, välillä oli ambulanssi pihassa kun oli niin paha hypo ja välillä ei mittari riittänyt korkeisiin arvoihin. Balanssia ei löytynyt millään.
Pudotimme hiilarit 150 g/vrk ja nyt on ollut jo vuosia kaikki ok. Tuohon voi syödä mitä haluaa, vaikka vehnäleipää, perunaa tms (tosin mieluummin syö kasviksia ja täysjyvää) eikä heittelyä enää ole. Emme ole viitsineet mainita tästä db lääkärille, tulisi turhaa kuittausta.
Kunhan lapsi voi hyvin ja sairaus pysyy hallinnassa, niin ei kai siinä mitään.
Ja siis sori, tarkoitin täysjyväpastaa ja niiden hiilarisisältöjä olen vertaillut. En tiennyt, että on erikseen jokin tumma pasta.
Ap
Vierailija kirjoitti:
nääränn kirjoitti:
kyllä kumpaakin voi syödä,mutta muista MÄÄRÄ!
Siis tummassa pastassa on hiilihydraatteja 60-70 g sadassa. Yksi normaalikokoinen annos on 80 g kuivaa pastaa. Ja tuleehan siihen ateriaan lisäksi vielä kasvikset ja proteiininlähde. Diabeteksessa hyvä lämpimän aterian hiilihydraattimäärä olisi noin 40 g. Ei oikeen täsmää ton pastan kaa.
No sitten aterialla vain 50g pastaa, ja loput kasviksia ja proteiinia. Ei se niin vaikeaa ole.
Kannattaa myös tutkia kuidut. Olen itse löytänyt kaupasta pastaa, jossa 10g kuitua/100g.
Eikä pastaa tarvitse joka päivä syödä.
Milläs te Db2 sairastavat herkuttelette? Itsellä tuore diagnoosi ja tuntuu ettei enää uskalla mitään syödä, eikä varsinkaan herkutella. Pari viikkoa nyt mennyt ilman sokereita ja turhia hh eikä kauheasti nyt mielikään enää tee mutta joskus vois jotain kun uskaltais. Pakko kehua noita lääkkeitä että heti alkoi paino putoamaan kun lääkkeen aloitin, aiemmin ei lähtenyt yhtään millään vaikka olisin syömisen lopettanut kokonaan, ei ilman herkkujakaan lähtenyt yhtään mitään. Nyt näyttää aika valoisalta tulevaisuus.
Vierailija kirjoitti:
nääränn kirjoitti:
kyllä kumpaakin voi syödä,mutta muista MÄÄRÄ!
Siis tummassa pastassa on hiilihydraatteja 60-70 g sadassa. Yksi normaalikokoinen annos on 80 g kuivaa pastaa. Ja tuleehan siihen ateriaan lisäksi vielä kasvikset ja proteiininlähde. Diabeteksessa hyvä lämpimän aterian hiilihydraattimäärä olisi noin 40 g. Ei oikeen täsmää ton pastan kaa.
kyllä mä syön täysjyväpastaa,otan vähän ja jätän leipää vähemmälle!
Se määrä,se määrä!
Vierailija kirjoitti:
Milläs te Db2 sairastavat herkuttelette? Itsellä tuore diagnoosi ja tuntuu ettei enää uskalla mitään syödä, eikä varsinkaan herkutella. Pari viikkoa nyt mennyt ilman sokereita ja turhia hh eikä kauheasti nyt mielikään enää tee mutta joskus vois jotain kun uskaltais. Pakko kehua noita lääkkeitä että heti alkoi paino putoamaan kun lääkkeen aloitin, aiemmin ei lähtenyt yhtään millään vaikka olisin syömisen lopettanut kokonaan, ei ilman herkkujakaan lähtenyt yhtään mitään. Nyt näyttää aika valoisalta tulevaisuus.
No kun kerran kysyit,en millään.
En ole perso makealle joten ei tarvitse miettiä.
Joskus ostan semmosen...onkohan se grahamjauhoista tehty sämpylä ja sinne juusto väliin ja kuppi kahvia,se on siinä.
EI kaikki herkuttele.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
nääränn kirjoitti:
kyllä kumpaakin voi syödä,mutta muista MÄÄRÄ!
Siis tummassa pastassa on hiilihydraatteja 60-70 g sadassa. Yksi normaalikokoinen annos on 80 g kuivaa pastaa. Ja tuleehan siihen ateriaan lisäksi vielä kasvikset ja proteiininlähde. Diabeteksessa hyvä lämpimän aterian hiilihydraattimäärä olisi noin 40 g. Ei oikeen täsmää ton pastan kaa.
No sitten aterialla vain 50g pastaa, ja loput kasviksia ja proteiinia. Ei se niin vaikeaa ole.
Kannattaa myös tutkia kuidut. Olen itse löytänyt kaupasta pastaa, jossa 10g kuitua/100g.
Eikä pastaa tarvitse joka päivä syödä.
En syö pastaa joka päivä. Tuo oli vain esimerkki. Ateria, jossa on lisukkeena vain 50 g pastaa kuulostaa aika säälittävältä. Se riittäisi jollekin dementoituneelle vuoteessa makaavalle vanhukselle. Ei nuorelle aikuiselle.
kyllä kumpaakin voi syödä,mutta muista MÄÄRÄ!