Mikä on paras resepti uppomunaan ?
Kommentit (6)
Meillä tehdään näin:
-muna rikotaan pieneen teesiivilään ja valutetaan hieman pois valkuaista/nestettä
-vesi lämmitetään, mutta ei kiehuvaksi kuitenkaan
-muna kipataan siivilästä pieneen kahvikuppiin ja siitä veteen, veteen ei tehdä mitään pyörrettä
-kun muna on vedessä, pyöritellään lusikalla siitä ympäriltä niin, että valkuainen kerääntyy palleroksi keltuaisen ympärille
-kattila pois liedeltä, muna kuumassa vedessä noin 3,5 min
Tuo munan valuttaminen siivilässä auttaa siihen, että se pysyy vähän napakammin kasassa veteen laittaessa, tulee vähemmän sitä hahtuvaa. Tällä on merkitystä lähinnä siinä tapauksessa, että tekee monta munaa kerralla, koska silloin ne ylimääräiset valkuaishahtuvat on joskus vähän häirinneet sitä valkuaisen kasaamista keltuaisen ympärille. Munan voisi kipata myös siitä siivilästä suoraan veteen, mutta olen kokenut kupin kautta laittamisen jostain syystä helpommaksi, pysyy keltuainen paremmin ehjänä.
Pikku kippoon tai kuppiin vettä, riko muna veteen, painava kansi esim. teevati kipon päälle, noin minuutiksi mikroon. Pomminvarma.
Kansi tarvitaan ettei muna hypähdä kupista ulos.
Mun poika tekee uppomunan nuudeleihin. Keksi sen vahingossa. Eli kun ne nuudelit kiehuvat niin rikkoo sinne sen kanamunan, se ei edes hajoa sinne vaan tulee täydellinen. En tiedä johtuuko jostain nuudelien mausteesta.
Kyllä käyttäisin kondomia. Varsinkin jos on yhtään epäilystä munan hygieenisyydestä.
Ota sanko jossa on vettä, kasta kananmuna siihen, jolloin se on upoksissa hetken eli uppo.