Hyvä pannukakku ohje hakusessa.
Edellinen yritys epäonnistui surkeasti, olen ehkä 1-2 kertaa onnistunut saamaan sen onnistumaan ilman ettei ole jäännyt raa-aksi tai palanut pohjaan mutta ohjetta mitä käytin en muista. Lisäksi tuo sähköuuni on vanha ja ei meinaa enää lämmittää kunnolla niin pitää sitäkin katsoa mutta millä ohjeella, missä lämmössä ja millä tasolla uunissa se pannari pitäisi onnistua?
Kommentit (9)
Unohda uunipannukakut tässä paras ohje ikinä.
https://www.myllynparas.fi/reseptit/amerikkalaiset-pannukakut
Kunhan muistat paistaa miedolla lämmöllä ja pitkään (5 min puoleltaan).
Miksi tehdä aina niitä tylsiä pannareita, kun nykyään saa näppärästi tehty tosi maukkaita ja näyttäviä vohveleita. Esim. siniset vohvelit on meillä ehdoton suosikki. Kannattaa googlata englanniksi ohje.
Yllä olevan linkin reseptissä on aika vähän munia. Itse laittaisin taikinaan neljä munaa.
Sellainen vinkki, että itse olen tehnyt yllättäen kaikista parhaan pannukakun, kun käytin siihen noin kuukaudella parasta ennen päiväyksen ylittäneitä munia, jotka oli säilytetty huoneenlämmössä. Munat olivat aavistuksen kuivuneita mutta muuten ok. Siitä muistin joskus kuulleeni vinkin, että parhaat taikinat tulevat vanhemmista munista. Munan maku maistui sillä kertaa pannukakussa vähän sellaisen tumman pannukakun reunan tavoin ja teki koko pannukakusta uskomattoman herkullisen. Se pannari ei jäänyt kuivumaan.
Tuo kotikokissa oleva maailman paras pannukakku on todella hyvä. :) Itsellä tulokseen vaikutti muuton jälkeen uunin koon vaihtuminen. Taikinaa oli liian vähän pellille ja ohkanen pannari ei maistu miltään. Mieluummin vähän paksu kuin ohut.
Sen verran muistan jotenkin että se pannari mikä onnistui niin siihen meni 4 munaa ja 1l maitoa, muuten en sitten muista. Hyvin mahdollista että muistan väärin mutta kai se pitää kokeilla taas jotenkin, onneksi sentään ei kallista touhua kun maito maksaa 1e ja kananmunat pari euroa ja jauhoja on reilusti kaapissa jäljellä. Mutta saa nähdä kuinka paljon ottaa taas päähän epäonnistuminen, onnistuminen olisi jo ihme.
Tuo "maailman paras pannukakku" on kyllä mun mielestä huonoin.
Mun pannari tehdään näin:
Riko 4 munaa kulhoon ja vatkaa niitä hetki kierrevatkaimella, vispaa sekaan 3rkl sokeria, 1tl suolaa. Mittaa 4-5dl jauhoja ja ota 1 litra maitoa käden ulottuville. Lisää jauhoja ja maitoa pikkuhiljaa munaseokseen kevyesti vispaten kunnes kaikki jauhot ja maito on munaseoksen seassa. Näin ei tule jauhopaakkuja. Nyt annetaan taikinan turvota rauhassa jonkin aikaa, ainakin puoli tuntia. Kun taikina on turvonnut, uuni lämmitetty 180-200 asteeseen ja ollaan aikeissa kaataa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun, sekaan vispataan vielä n 50g voisulaa. Taikina siis nyt uunipannuun ja uuniin, siihen keskikohdille ja noin 30-45min annetaan paistua. Annetaan jäähtyä ja sisuksen jämäköityä (saattaa tuntua heti uunista tultua keskeltä raa'alta, mutta kyllä se siitä asettuu).
up
Ei tarvitsisi taas roskiin heittää.