Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

GMO:n vaikutukset näkyvät

Vierailija
04.11.2020 |

Tulehdukselliset suolistotaudit ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosina kaikkialla länsimaissa ja myös Suomessa. Meillä potilaita on noin 50 000 ja uusia tapauksia todetaan 2 000 joka vuosi. Kroonisten tulehduksellisten suolistosairauksien pääryhmät ovat haavainen paksusuolen tulehdus ja Crohnin tauti.

https://www.is.fi/terveys/art-2000006936475.html

Tutkimus: Siat, joille annettiin ainoastaan gmo- rehua kärsivät vatsa-ja suolistotulehduksista.

Sokeria on syöty länsimaissa jo pitkän aikaa, mutta gmo on yleistynyt vasta viime vuosina.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/GMOjamat.htm

Sori, kun en ole huomannut aiemmin sun postausta.

Vierailija
2/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloitusviestillä ja siinä olevalla lähteellä ei ole mitään tekemistä keksenään. Kuten AP:n lähdekin sanoo, runsas glukoosin ja fruktoosin saanti muuntaa suolistobakteerikantaa joka voi aiheuttaa suolistosairauksia.

Geenien muuntelua ihmiset ovat osanneet jos vuosituhansien ajan. Yhtään viljelykasvia ei löydy luonnosta, vaan ovat ihmisen ohjaamien geenien muuntelun ansiota.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aloitusviestillä ja siinä olevalla lähteellä ei ole mitään tekemistä keksenään. Kuten AP:n lähdekin sanoo, runsas glukoosin ja fruktoosin saanti muuntaa suolistobakteerikantaa joka voi aiheuttaa suolistosairauksia.

Geenien muuntelua ihmiset ovat osanneet jos vuosituhansien ajan. Yhtään viljelykasvia ei löydy luonnosta, vaan ovat ihmisen ohjaamien geenien muuntelun ansiota.

Biotekniikan riskit- nimisestä kirjasta:

"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.

Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.

Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.

Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.

Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.

Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.

Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todetiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".

Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi

Vierailija
4/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aloitusviestillä ja siinä olevalla lähteellä ei ole mitään tekemistä keksenään. Kuten AP:n lähdekin sanoo, runsas glukoosin ja fruktoosin saanti muuntaa suolistobakteerikantaa joka voi aiheuttaa suolistosairauksia.

Geenien muuntelua ihmiset ovat osanneet jos vuosituhansien ajan. Yhtään viljelykasvia ei löydy luonnosta, vaan ovat ihmisen ohjaamien geenien muuntelun ansiota.

Biotekniikan riskit- nimisestä kirjasta:

"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.

Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.

Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.

Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.

Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.

Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.

Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todetiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".

Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi

Alkuviljoissa gluteenia on ollut hyvin vähän. Mutta koska sitkolla on suotuisa vaikutus leivontaominaisuuksiin, ovat ihmiset osanneett muokata vehnää jo ennen GMO-aikaa siten että vehnän gluteenipitoisuutta on saatu nostettua. Ja tämä muutos on tullut geenien kautta.

Vierailija
5/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kaikki geenit ruuassa pitää kieltää!

Vierailija
6/6 |
26.12.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Villakangasmi kirjoitti:

Kyllä kaikki geenit ruuassa pitää kieltää!

Menee vaikeaksi, koska emme ole kasveja. Me tarvitsemme ravinnoksemme kasveja tai eläinperäistä ja kaikissa niissä on geenejä. Tosin tiukasti prosessoituna joku sokeri ja aminohapposekoitus sekä voimakkaasti puhdistettu kasviöljy voisi olla geenitöntä, mutta se prosessointi on tuhonnut sen ruuan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan seitsemän