Kalavuokaa pakasteseistä/tuskasta, niistä irtoaa hirveästi nestettä vuokaan, voiko sitä jotenkin välttää/vähentää?
Vaikuttaa makuunkin ja ennenkaikkea ruoan koostumukseen kun esim.juustoista sei- vuokaa tai mantelikalaa tehdessä, kun sitä nestettä (vettä kai) irtoaa niin paljon sinne vuokaan 😕.
Otan palat aina n 2-3h ennen valmistamista lautaselle sulamaan jotta ne saa paloiteltuna ennen vuokaan laittamista.
Kommentit (11)
Sulattamalla niitä kaloja vähän kauemmin etukäteen.
Anna sulaa hitaasti jääkaapissa ja kaada irtoneste pois ennen kuin alat tehdä kalasta ruokaa.
Esikypsennä ensin erikseen, ei kai sille muuta voi tehdä, tai lisää nestettä sitovaa ainesosaa vuokaan.
Suurusta ja mausta neste, saat kastikkeen.
Niin siis esim.tuo juustoversio...teen maukkaan ja paksuhkon juustokastikkeen jonka laitan vuokaan kalapalojen ym härpäkkeiden, esim.sipulirenkaiden, joukkoon ja uuniin. Ja kun otan uunista niin onkin huomattavasti lirumpaa kiitos tuon kalapaloista irtoavan nesteen. Ei se pilalla ole, mutta ei kuitenkaan sellaista kuin toivoisin ja mikä olisi ns ideaalia koostumuksen/maunkaan kannalta.
Ap
No jospa käyttäisit kunnon raaka-aineita kuten tuoretta kalaa.
Mainitsemasi pakasteet voi käyttää keittoon tai ne voi jauhaa ja muotoilla pulliksi tai pihveiksi, jotka paistetaan pannulla.
Voi kuule 7, seissä ja turskassa ei ole mitään vikaa, ostan jälkimmäistä aika ajoin myös kalatiskiltä kuten kirjolohta, lohta, ahventa, haukea, kuhaa jne joita menuussa vaihtelevasti ja viikottain. Heitä siis huolesi ja yritä jatkossa päteä jollakin muulla.
Ap
Mäkin ostin ekaa kertaa eläissäni
pakastekalaa. Lähikaupan valikoimat kun on.
Ja tuskaa oli, mautonta mössöä.
Vierailija kirjoitti:
Voi kuule 7, seissä ja turskassa ei ole mitään vikaa, ostan jälkimmäistä aika ajoin myös kalatiskiltä kuten kirjolohta, lohta, ahventa, haukea, kuhaa jne joita menuussa vaihtelevasti ja viikottain. Heitä siis huolesi ja yritä jatkossa päteä jollakin muulla.
Ap
Mitä ihmettä oikein selität? Kommentti koski pakastekalaa, jonka olet itsekin havainnut surkeaksi tuotteeksi. Olen itse heittänyt seitiä ja turskaa merestä suoraan pannulle ja hyvää on ollut. Mutta ne pakasteharkot ovat paskaa. Eivätkö nuo omat kokeilusi niiden kanssa jo sen todista?
Jos kerran ostat kalatiskiltä tuoretta kuhaa ja vaikka mitä, mikset tee sitä kalavuokaa siitä? Voisi tulla aika paljon parempaa.
En oikein ymmärrä, mitä oikein aloituksellasi itse yrität, jos ei saisi ehdottaa raaka-aineen vaihtamista. Jos joku täällä ihmettelee, miksi tulee niin pahoja pullia margariinista, niin oikea neuvo on vaihtaa markkis voihin. Sama tässä.
Vastauksesi on perin kummallinen. Ihan kuin olisin väittänyt, että et koskaan osta ahventa tiskiltä. Voi lol. Mitä se mihinkään edes liittyy? Joidenkuiden vainoharhoilla ei ole rajaa.
Hidas sulatus paperin päällä, niin että paperi vaihdetaan muutamaan kertaan. Se auttaa, ettei kalapaloista enää irtoa vuoassa niin paljon nestettä.
Hah, turskasta.
Ap