Kotimainen omenalajike joka sopii hyvin leivontaan?
Kommentit (4)
Periaatteessa omena kuin omena käy. Nyt on kypsiä vasta kesälajikkeet Valkea kuulas, Bergius, Pirja, Huvitus ja muutama muu.
Parhaita talousomenoita ovat Antonovka, Särsö ja Punainen Melba, mutta ovat vielä raakoja.
4 kahvikupillista vehnäjauhoja, 2 kk sokeria, 2 tl leivinjauhetta, sekoita kuiva-ainekset. Lisää 2 dl maitoa, 2 rkl juoksevaa paistomargariinia. Levitä ja tasaa lusikalla noin 0,5 cm kerros leivinpaperille uunipellille. Pintaan 10-12 omenan siivut tai pilkkeet, hiukan marjoja esim. mustikkaa, mustaherukkaa... Ripottele vielä sokeria ja reilusti kanelia. Paista keskitasolla 230 C 45 minuuttia.
Vierailija kirjoitti:
4 kahvikupillista vehnäjauhoja, 2 kk sokeria, 2 tl leivinjauhetta, sekoita kuiva-ainekset. Lisää 2 dl maitoa, 2 rkl juoksevaa paistomargariinia. Levitä ja tasaa lusikalla noin 0,5 cm kerros leivinpaperille uunipellille. Pintaan 10-12 omenan siivut tai pilkkeet, hiukan marjoja esim. mustikkaa, mustaherukkaa... Ripottele vielä sokeria ja reilusti kanelia. Paista keskitasolla 230 C 45 minuuttia.
Puuttuukohan tästä jotain? Melko kuivakka pohja!
Pääasia, että on luomuomena, johon ei ole suihkutettu pintakäsittelyainetta, sitä sellakkaa, jota intiasta tuodaan pilaamaan meidän sapuskat.
Lobo on hyvä talviomena, joten niistä ne vialliset kelpaa hyvin leivontaan, mut ei niitä tietenkään vielä saa kerätä puista, jos ei ole "valmiita".
Vai aiotko ostaa omenapuun taimen?