Mihin käytätte soijarouhetta ja miten valmistatte?
Te, jotka ette käytä soijarouhetta, ei tarvitse vaivautua vastaamaan.
Kommentit (20)
ensin soijakastiketta rouheeseen . sitten kasvisliemikuution kanssa keitto ja sitten paistan paistipannulla. Maistuu vähän jauhelihalta. sitten syön macaroni/riisin kanssa . Toki lisään kasviksia ja muita mausteita ruokaan.
Itse en ikinä ole osannut käyttää. Maistuu oudolta ja suutuntuma on outo. Haluaisin syödä mielluumin kuin lihaa.
Paljastakaa parhaat reseptinne!
https://vegaanihaaste.fi/reseptit/makaronilaatikko
https://chocochili.net/2014/03/soijarouhepullat-ja-tuoretomaattikastike/
Vegesunin soijarouhetta kannattaa ostaa, muut merkit huonoja.
Käytän ruokiin, mihin käyttäisin jauhelihaa esim. makaronilaatikko, kastike, lasagne ym. Turvotan rouheen hyvin maustetussa liemessä ja sitten se menee pannulle ja toimin samalla tavalla kun j.lihankin kanssa.
Lisännyt pastakastikkeeseen muiden ainesten perään ja antanut tomaattisen kastikkeen hautua vähintään puoli tuntia. Yleensä pidempään, kun pastaveden kanssa menee kumminkin aikansa. Nykyään kastikkeessa ei ole lihaa lainkaan, mutta alussa paistoin jauhelihan ja laitoin puolet pakkaseen seuraavaa kertaa varten. Sitten soijarouheella korvasin poisotettua jauhelihaa. Olen todennut, että soijarouhetta ei saa laittaa liikaa tai se dominoi kastiketta.
Käytän myslin tapaan (joskus ripaus suolaa) .
Kuumennettuna ei ole mielestäni niin hyvää.
Teen lasagnea. Eli soijarouhetta ja joku liekikuutio hetkeksi kulhoon. Kiehautan veden vedenkeittimwllä ja näin nopeutat valmistusta. Lisään tomaattimurskaa, mausteita ja valkosipulia. Vuokaan lasagnelevyjä ja tota sörsseliä ja päälle juustoraaste
Käytän soijarouhetta yleensä silloin, kun haluan olla säästeliäs, koska hyvin edullinen proteiinin lähde ja helppo valmistaa.
Myös nopeisiin tilanteisiin; haluan tehdä äkkiä maistuvaa pastakastiketta ja täyttyä.
Soijarouhe turvotettuna ja maustettuna, paljon yrttejä ja mustapippuria, hyvin paljon valkosipulia, tomaattimurskaa/ tahnaa/ aurinkokuivattuja tomaatteja, kermaa, joskus kalamata- oliiveja ja parmesania täysjyväpastan kanssa.
Se on hirveän hyvää:)
Onnea uusiin resepteihin!
Soijabolognese
1sipuli
2-3valkosipulinkynttä
1pieni prk tomaattimurskaa tai tomaattipyrettä
1 iso porkkana
2dl soijarouhetta
Ketsuppia
Kasvisliemikuutio
Pilko sipuli ja laita pannulle miedolle lämmölle kuullottumaan.
Pilko valkosipuli ja lisää pannulle. Laita tässä vaiheessa pasta kiehuvaan veteen.
Raasta porkkana.
Lisää pannulle 2dl soijarouhetta ja paahda hiukan. Lisää tämän jälkeen 2dl vettä ja 1 kasvisliemi.
Lisää porkkana pannulle ja paista kunnes hieman pehmentynyt.
Lisää maun mukaan vettä ja ketsuppia/tomaattimurskaa+puolikas lihaliemikuutio ja mausteita.(pippuri, yrtit)
Kiehauta ja anna sen jälkeen hautua pienellä kunnes pastakin on valmista.
Tää on hyvää ja maistuu pakastamisrn jälkeenkin hyvältä, kun sulattaa kastikkeen pannulla
Makaronilaatikko
Lasangne/spagettilaatikko
Perunakiusaus
Pastakastike
Soijapyörrykät
Tortillat
Noissa yleensä käytän, eli jauhelihan tapaan. Haisee ja ilman mausteita maistuu mielestäni eläinkaupalle. Eli laitan paljon mausteita, mutta pidän mausteisesta ruuasta muutenkin.
Teen sen turvottamalla kylmässä vedessä ja mausteissa jokusen tunnin. Laatikkoruokiin en yleensä jaksa erikseen paistaa, mutta pastakastikkeeseen paistan sipulin kanssa, samoin lasagnen teen aina tomaattikastikkeen alusta asti.
Hyvät mausteet on tärkeät, tietysti jos avaat sen pussin ja pidät tuoksusta, ei niin tarvitse maustaa.
En turvota koskaan etukäteen. Laitan kuivana pannulle sipulin, öljyn ja mausteiden kanssa ja paistelen hetken. Vasta sitten lisään vettä. Nestettä ei saa olla liikaa.
Tällä periaatteella jauhelihan tapaan mm. makaronilaatikkoon ja lasagneen.
Vierailija kirjoitti:
https://vegaanihaaste.fi/reseptit/makaronilaatikko
https://chocochili.net/2014/03/soijarouhepullat-ja-tuoretomaattikastike/
Vegesunin soijarouhetta kannattaa ostaa, muut merkit huonoja.
Ei missään nimessä! Soyappetit on parempaa. On isompaa eikä mielestäni ole niin huonoa perusmakua.
Laitan kasviskeittoihin ja erilaisiin pasta- ym. kastikkeisiin.
Keitän niin kauan, että turpoaa ja maustuu. En muista liottaa etukäteen.
Vierailija kirjoitti:
En turvota koskaan etukäteen. Laitan kuivana pannulle sipulin, öljyn ja mausteiden kanssa ja paistelen hetken. Vasta sitten lisään vettä. Nestettä ei saa olla liikaa.
Tällä periaatteella jauhelihan tapaan mm. makaronilaatikkoon ja lasagneen.
Näin juuri. Sitä ei turvotella, voihan sitä syödä sellaisenaankin. Parempaa kun kyllästää öljyllä ja mausteilla ensin.
Mä teen pihinä monen päivän bolognesen siitä. En oikein muussa muodossa tykkää. Se tuntuu vähä sellaselta kuivalta vaikka ois kuumennettuna kastikkeessa :D
Imeytän jäteöljyt siihen mitä mersun öljynvaihdosta läikkyy.
Viimeksi laitoin sitä kaalilaatikkoon jauhelihan asemasta. Yritän käyttää pussia pois, eikä sitten enää tähän huusholliin tule.
Mä olen itse kyllästynyt koko tuotteeseen, että harvoin sitä tulee enää käytettyä. Siitä ei vaan mitenkään saa hyvää. alkanut tökkiä kunnolla.
Me ollaan sitä käytetty soijarouhetta siitä lähtien, kun markkinoille tuli. Ketjussa vinkattiin kasvisliemestä ja soijakastikeesta - tuli pieni oksu suuhun, kun ajattelinkin. Kaikki maustamisvaihtoehdot on testattu, kaikki.
Ainoa ratkaisu on enää, että sitä käyttää niin vähän, ettei sitä ns. oliskaan lopputuloksessa.
Sorry. Oli se aikansa hyvä tuote.
Vierailija kirjoitti:
Viimeksi laitoin sitä kaalilaatikkoon jauhelihan asemasta. Yritän käyttää pussia pois, eikä sitten enää tähän huusholliin tule.
Mä olen itse kyllästynyt koko tuotteeseen, että harvoin sitä tulee enää käytettyä. Siitä ei vaan mitenkään saa hyvää. alkanut tökkiä kunnolla.
Me ollaan sitä käytetty soijarouhetta siitä lähtien, kun markkinoille tuli. Ketjussa vinkattiin kasvisliemestä ja soijakastikeesta - tuli pieni oksu suuhun, kun ajattelinkin. Kaikki maustamisvaihtoehdot on testattu, kaikki.
Ainoa ratkaisu on enää, että sitä käyttää niin vähän, ettei sitä ns. oliskaan lopputuloksessa.
Sorry. Oli se aikansa hyvä tuote.
Joskus 25 vuotta sitten kokeilin ja ohjeen mukaan tein, kunnes älysin, et ei todellakaan mitään järkeä.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/10/17/ovatko-aromivahventeet-ja-hiiv…
Migreenikin katosi sen oivalluksen myötä vähitellen kokonaan:-D
Soijarouhetortillat
Paistan pilkotun sipulin, loppuvaiheessa ripotan pannulle soijarouheen ja pyörittelen. Lisään sitten kasvislientä, maustepippuria, paprikajauhetta ja valkosipulinkynsiä murskattuna pari. Kun neste on imeytynyt, otan lämmön pois levyltä ja sekoitan purkin Hot Taco saucea (Santa Maria) joukkoon. Jokainen sitten annostelee tortillaan tätä+ raakoja sipulirenkaita, cheddaria tms., tomaattia, paprikaa, jääsalaattia tms.
Laitan sitä jauhelihan jatkeeksi lihamakaronilaatikkoon.