Mikä jauho lettutaikinaan?
Auttakaa uusavuntonta :( Mikä jauho sopii parhaiten lettutaikinaan? Haluaisin niin kovasti tehdä, mutta enpä ole koskaan miettinyt mikä olisi siihen paras jauho. Ja jos teillä on muita vinkkejä hyvään lettutaikinaan niin olisin ikionnellinen ja kiitollinen.
Kommentit (8)
Itse olen käyttänyt samaa puolikarkeaa vehnäjauhoa kuin muussakin leipomisessa.
Puolikarkea vehnäjauho. Sekaan voi laittaa vähän ohrajauhoa, jos sitä on. Ei oo ollenkaan pakollinen. Kaupoissa on myös lettujauho-seosta valmiina.
Vehnäjauhoja yleensä käytetään. Ohrajauhossa on enemmän kuitua, joten se käy hyvin.
Oma resepti:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
6 dl maitoa
3 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä (tai vaihtoehtoisesti 50 g sulatettua voita)
Ainekset sekoitetaan kulhossa vispilällä, letut paistetaan isossa paistinpannussa molemmilta puolin ja nautitaan joko mansikka- tai lakkahillon kera. Tosin pannukakku on helpompi valmistaa ja siihen käytetään hiukan erilaista reseptiä.
Tänään aamupäivällä käytetty pannukakkuresepti:
6 dl kurria
3 dl vehnäjauhoja (Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhot)
6 kananmunaa (yksi pakkaus paikallisen viljelijän vapaiden kanojen munia)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä (Pirkka)
Paistoaika noin 25-30 minuuttia 225 asteessa, tuo rypsiöljyä nopeuttaa valmistumista ja kannattaa seurata miten hyvin se pannukakku nousee ja miltä se pinta näyttää. Ennen paistamista valmista pannukakkutakinaa kannattaa pitää noin puoli tuntia jääkaapissa. Valmis pannukakku on helpointa leikata 3 x 3 = 9 osaan. Söin iltapäivällä kahvin kanssa 3 palaa pannukakkua mansikkihillon kera ja huomiseksi jäi vielä 6 palaa tiiviiseen muovirasiaan pakattuna.
Eikö kellään olisi vinkkiä?