Korvaako mikro grillivastuksilla uunin?
Onko kellään kokemusta kyseisestä laitteesta? Lapseni opiskelijaboxissa ei ole uunia.
Kommentit (19)
Onhan olemassa mikrovalmiita ranskalaisiakin, ei kyl ole tullut kokeiltua
Osta Phillips Air Fryer XXL 260eur, siinä on vastukset ja kätevä käyttää, paljon nopeampi kuin uuni. Gigantti, Power, Verkkokauppa myy.
Kypsentää vaikka kokonaisen broilerin.
Vierailija kirjoitti:
Osta Phillips Air Fryer XXL 260eur, siinä on vastukset ja kätevä käyttää, paljon nopeampi kuin uuni. Gigantti, Power, Verkkokauppa myy.
Kypsentää vaikka kokonaisen broilerin.
Tuo siis kierrättää 360 asteista ilmaa keittokammiossa eli on siis käytännössä pienikokoinen kiertoilmauuni.
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ei korvaa. Minulla on grillivastuksellinen mikrouuni, mutten ole käyttänyt sitä kertaakaan, koska kokkauksiini kuuluvan juuston rasva roiskuisi pitkin mikroa. Tämän harhaostoksen tehtyäni kysyin OBH Nordicalta, miten olisi tarkoitus estää rasvan pääsy grillivastuksiin, mutta saamani vastaus oli aivan käsittämätön: mikrokupu estää rasvan roiskumisen, mutta grillatessa kupua ei tietenkään saa käyttää.
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Grillistä oli kyse eikä mikroaalloista.
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Se varmasti riippuu siitä mitä sillä uunilla haluaa tehdä. On niitä miniuunejakin, mutta vähän rajalliset kai niidenkin mahdollisuudet ovat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osta Phillips Air Fryer XXL 260eur, siinä on vastukset ja kätevä käyttää, paljon nopeampi kuin uuni. Gigantti, Power, Verkkokauppa myy.
Kypsentää vaikka kokonaisen broilerin.Tuo siis kierrättää 360 asteista ilmaa keittokammiossa eli on siis käytännössä pienikokoinen kiertoilmauuni.
Siltä vaikuttaa, mutta paljon isoa uunia nopeampi ja monipuolisempi kuin mikro. Hyvännäköisiä annoksia tulee. Harkinnassa, halvoilla malleilla ei tee mitään,jotkut ei lämmitä edes karjalanpiirakkaa pohjasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Mitä sinä selität? Tulee siitä kypsää. Se ettei kypsennys pihville riitä, on taas toinen tarina.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Kypsennyksestä oli nyt puhe, voisitko pysyä asiassa kiitos! Kerro mistä se pippuripihvi osaa olla kypsentymättä (proteiinien koaguloituminen) jos sitä lämmitetään grillin, uunin, vesihauteen tai pannun sijaan mikrossa yli 42 asteiseksi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Kypsennyksestä oli nyt puhe, voisitko pysyä asiassa kiitos! Kerro mistä se pippuripihvi osaa olla kypsentymättä (proteiinien koaguloituminen) jos sitä lämmitetään grillin, uunin, vesihauteen tai pannun sijaan mikrossa yli 42 asteiseksi?
Tee youtubeen video, niin ihmetellään tätä yhdessä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Kypsyttämällähän se vasta meneekin pilalle. ei siihen tarvi kuin paistaa pinta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikro ei kypsennä, ainoastaan lämmittää.
Ja mistäköhän se proteiini osaa tehdä eron lämmönlähteen välillä ja jättää koaguloitumatta jos sitä lämmitetäänkin mikrossa?
No laitappa lihatiskin pippuripihvi mikroon ja kerro kuinka hyvää tuli.
Kypsennyksestä oli nyt puhe, voisitko pysyä asiassa kiitos! Kerro mistä se pippuripihvi osaa olla kypsentymättä (proteiinien koaguloituminen) jos sitä lämmitetään grillin, uunin, vesihauteen tai pannun sijaan mikrossa yli 42 asteiseksi?
Tee youtubeen video, niin ihmetellään tätä yhdessä.
Your move.
Meillä on mikro jossa uunitoiminto, grillivastukset ja mitähän muuta lie. Kokeilin paistaa pipareita sillä viime jouluna ja hyvä tuli! Muuhun ei ole tullut kokeiltua.
Vierailija kirjoitti:
Meillä on mikro jossa uunitoiminto, grillivastukset ja mitähän muuta lie. Kokeilin paistaa pipareita sillä viime jouluna ja hyvä tuli! Muuhun ei ole tullut kokeiltua.
Tämän tyyppinen vehje siis
https://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/mikroaaltouunit/K30CSS14E/k…
Ei korvaa, toimintaperiaate ihan erilainen.
Tietty tuolla voi tehdä monenlaista ruokaa mutta esim leivonnaiset eivät onnistu ainakaan samalla reseptillä, eikä esim haudutus.
Joku pakastepizza ehkä onnistuu, tai esikypsenetyt wingsit etc. mitä uunissakin paistetaan grillivastuksella mutta esim ranskalaiset on ihan onnettomia.