Leipää ruuan kanssa?
Tarjoillaanko teillä leipää lämpimän ruuan kanssa?
Minun lapsuuden perheessäni oli aina leipää pöydässä ja me lapset täytimme mahamme sitten sillä.
Kun tapasin nykyisen aviomieheni, ihmettelin hänen tyyliään olla syömättä sitä leipää ruuan päälle...mutta se tapa jäi lopulta meidän perheeseen. Meillä menee leipää todella vähän. Yleensä pieni ruisleipäpussi viikossa 4 hengellä. Maha tykkää kyllä!
Kommentit (12)
Leivät ovat aina olleet leipäkorissa ruokapöydällä. Me iskän kanssa aina syötiin leipää mm. kastikkeiden ja keittojen kaverina samanaikaisesti. Äiti ja veli sitten söi leipää vasta pääruoan jälkeen.
Hyvin harvoin leipää ruuan kanssa. Strognoffin tai vastaan lientä sisältävän ruuan kanssa on joskus kiva ottaa leipää.
Olen maaseudulla kesätöissä ja täällä menee paketti leipää PÄIVÄSSÄ, kolmella ihmisellä. Aina on ruoan kanssa tarjolla, myös aamu- ja iltapalaksi.
Itse en syö leipää, kun todella satunnaisesti, jos on rankka päivä ja lounas on kevyt, esim kaalikeitto. Aamupalaksi syön kaurapuuron, eikai se kovin paljon leivän syömisestä eroa, paitsi päällysteiden kanssa (puuro siemenillä ja marjoilla vs leipäpala voilla, juustolla ja leikkeleellä..)
Miehen kanssa syödään leipää aamulla sekä joskus iltapalana. Ruuan kanssa on leipää tarjolla jos on keittoruoka. Jos joku muu ruoka, niin ei leipää. Maalla äitini tarjoaa leipää aina, myös raskaiden perunaruokien kanssa :D ja leipää on myös sen seitsemää sorttia erilaisia mistä valita! Piirakat, ruisleipää, kauraleipää, moniviljaa, vehnäleipä... you name it!
Leipä on ihanaa. Syön joka pv ruisleipää ,ei tod.ole turhaa!
En välitä syödä leipää lämpimän aterian kanssa etenkin jos ruokaan sisältyy perunaa, makaronia tai riiisiä. Minusta sitä lämmintä ruokaa tulee olla sen verran iso annos että sen kanssa ei todellakaan ole tarvetta syödä vielä leipää.
Muuten syön ruisleipää tai jotain vaaleampaa leipää ihan mielelläni becelin, edamjuuston ja erilaisten leikkeleiden kanssa tavallisemmin aamulla tai iltapäivälllä joko teen tai kahvin kanssa. Pizzahan on lähes leipään verrattava ruokalaji kuten myös pitaleivän kanssa syötävä kebab ja erilaiset hampurilaiset.
Mun lapsuudenkodissa oli aina leipää tarjolla ruuan kanssa. Omassa kodissa leipää on poydässä vain jos ruokana on keittoa tai salaattia, tai joku kastike joka on ihana mopata lautaselta patonkiviipaleella.
Rakastan leipää mutta en kaipaa sitä aterian seuraksi vaan esim aamiaisella, retkieväänä tai välipalana.
Keiton kanssa syödään leipää, ei ikinä muiden ruokien kanssa. Silloinkaan siihen ei laiteta päälle muuta kuin korkeintaan puoliso sipaisee voita. Itse en käytä sitäkään.
Aamiaisella syödään leipää päällysteillä.
Meilläkin oli lapsuuden perheessä aina ruisleipää pääruuan kanssa. Sehän oli aiemmin suosituskin: perunaa ja kastiketta sekä ruisleipää jossa ”sipaisu” rasvaa. Nykyään ei vanhemmilla enää tuota harrasteta, pääruoka riittää täyttämään ilman leipiäkin.
Itse rakastan leipää, mutta syön lähinnä vain aamupalaksi tai keiton/salaatin kaverina.
Minäkin syön leipää vain keiton kanssa, muuten en ruoan kanssa koskaan. Syön muutenkin leipää aika harvoin, vaikka tykkään kyllä tuoreesta leivästä.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Hyvin harvoin meillä on leipää. Pakastimessa on pussi ruisleipäviipaleita, jos joku joskus haluaa, mutta harvemmin sitä kukaan syö. Ei tehdä usein keittoruokia, minkä kanssa leipä voisi olla ok. Ostetaan leipää ihan vartavasten jos aiotaan tehdä vaikka täytettyjä patonkeja.