Miten motsarellasta saisi vähän maukkaampaa?
Kovin mauton juusto. Sopisivatko jotkin tietyt mausteet hyvin sen kanssa?
Kommentit (10)
Tä? Miksi muuttaa mozzarellan makua joksikin muuksi.
Vähän suolaa, vastarouhittua mustapippuria ja tärkein eli erittäin hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä. Näitä kun on niin ei tarvi kuin tomaattia ja tuoretta basilikaa kaveriksi niin on hyvä salaatti. Aika moni Suomessa mozzarellan nimellä myytävä juusto on kyllä aikamoista mozzarellan irvikuvaa, ja niistä tietyistä ei saa kyllä hyvää millään (esim. Riitan Herkun kumipallomozzarella joka muistuttaa lähinnä jotain sulatejuutson ja kiinteän juuston hybridiä).
Ripottelet päälle valkosipulista ja yrttistä oliiviöljyä.
Vierailija kirjoitti:
Ripottelet päälle valkosipulista ja yrttistä oliiviöljyä.
Valkosipuli on sellainen mitä klassisesti pidetään asiana joka ei kuulu mozzarellaan kansssa yhteen muuta kuin korkeintaan pizzassa missä maku tulee muusta kuin mozzarellasta. Syy on se, että valkosipuli vahvuudellaan peittää totaalisesti mozzarellan herkän maun. Mutta toki, jos on mautonta tai jopa pahaa mozzarellaa, niin sellainen voi vaan parantuakin toki valkosipulilla.
laitan mozzarella päälle Auraa. antaa hyvin makua. pippuria ja suolaa. ja chilin suikaleina.
Jamie Oliverin ohjeella tein vuosia sitten timaatti-mozzarellasalaatin. Siihen tuli kastikkeeksi creme fraichea, joka oli maustettu sitruunamehulla/raastetulla kuorella, suolalla, mustapippurilla ja ohuilla chilisuikaleilla.
Eihän se maistukaan millekään sellaisenaan. Suolaa, mustapippuria ja hyvää oliiviöljyä päälle.
Mustapippurilla ja pikkuriikkisen verran suolaa. Näin toimii salaateissa hyvin.