Tuleeko juustosta enemmän kaloreita jos sen sulattaa mikrossa??
Eli otan leivän ja kaks ohutta viipaletta juustoa ja lämmitän. Onko kaloripitoisempi kuin ennen lämmitystä?
Kommentit (26)
Ei ollenkaan tyhmä kysymys.Itse asiassa juustoleipääsi tulee tulee tavallaan lisää kaloreita, kun lämmität sen, koska perusaineenvaihduntasi tarvitsee tehdä nyt vähemmän työtä ruumiinlämpösi ylläpitämiseksi. leivän ja juuston lämmöstä johtuen
Perse alkaa turisemaan, kuuma jüüsto käy mahan toiminnan päälle. Itellä ainakin.
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Vierailija kirjoitti:
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Miten?
Kalorit lisääntyy kyllä, mutta jos leikkaat ne keskeltä kahtia kolmioleiviksi, niin siinä sitten taas kalorit puolittuvat.
Et ilmeisesti ole vielä käynyt peruskoulua loppuun. Odota rauhassa, kyllä siellä fysiikan tunnilla puhutaan energiasta ja sitten vain sovellat saatua tietoa käytäntöön. Helppoa ja opetuskin on ilmaista joten ei kai kukaan ole niin daiju, että jättää tilaisuuden oppia käyttämättä. Joutuu vielä pienituloiseen ammattiin jos niin tekee, hyi helvetti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Miten?
Lämpöenergia lisääntyy. Kalori on energian yksikkö.
Kannattaa jäähdyttää leipä. Ei tule ylimääräisiä kaloreita.
Siihen tulee atomii! Kysy hoitajaltasi onko se vaarallista mielisairaalle. Mistä näitä sikiää!
Ehdottomasti. Tämä johtuu siitä, että kaikki se rasva, mikä on mikron seinillä imeytyy leipääsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Miten?
Lämpöenergia lisääntyy. Kalori on energian yksikkö.
Apukouluun! Energian yksikkö on joule.
Ei tule lisää kaloreita. Saman energiamäärän saat molemmista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Miten?
Lämpöenergia lisääntyy. Kalori on energian yksikkö.
Apukouluun! Energian yksikkö on joule.
Kalori on myös. On monta muutakin, mutta näitä käytetään ravinnon energiasisällön ja lämmön kanssa erityisesti. Jossain muissa sovelluksissa esim kWh on kätevämpi. Kaikki ovat silti yhtä ja samaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Uunissa ne kalorit etenkin lisääntyvät.
Miten?
Lämpöenergia lisääntyy. Kalori on energian yksikkö.
Apukouluun! Energian yksikkö on joule.
Kalori on myös. On monta muutakin, mutta näitä käytetään ravinnon energiasisällön ja lämmön kanssa erityisesti. Jossain muissa sovelluksissa esim kWh on kätevämpi. Kaikki ovat silti yhtä ja samaa.
Oletko siis vaari kun vaarinaikuisia luulet? Et ole vielä kuulluut SI-järjestelmästä?
Leivän lämmittäminen siirtää lämpöä (=energiaa) ympäristöstä leipään ja juustoon. Siis lämmin juustoleipä sisältää enemmän energiaa.
Vähemmän, koska reunajuusto sulaa ja tippuu leivältä pois. Jollet sitten syö sitä erikseen ilman leipää.
Mistä moinen kysymys tuli mieleen?
Äh, vanha kulunut vitsi. Tälle aiheelle naureskeltiin vuosi sitten radio suomipopin aamulypsyssä.
Joo. Tuplat ainakin, riippuen juustosta. Kermajuustossa ehkä vielä enemmän